AmeriČka ambasada organizovala okrugli sto

BANJALUČKI STUDENTI RAZGOVARALI O AKTUELNIM TEMAMAStudenti Panevropskog univerziteta „Apeiron“ Nikolina Hajder, Tanja Bojić, Jelena Čolić, Tamara Udovičić, Jadran Rašić, Luka Čikić i Tatjana Praštalo 29. oktobra 2015. godine u Američkom kutku u Banjoj Luci učestvovali su na okruglom stolu na temu „Mladi i priprimljenost za posao u BiH“ (Youth and job preparedness in BIH), u organizaciji  Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu.Stavove po pitanju tržišta rada u BiH i ekonomskih i socijalnih izazova mladih dali su brojni studenti banjalučkih univerziteta, za koje je okrugli sto i bio organizovan. Učesnici su dali i svoj sud o kvalitetu obrazovanja i stepenu pripremljenosti za posao nakon završenih studija.

 „Ambasada je organizovala ovakvu fokus grupu s ciljem da se razmijene mišljenja studenata i državnih, i privatnih univerziteta, te da neposredno doživi njihove probleme i brige, i u tom pogledu razgovori su bili uspješni“, naglasila je Nikolina Hajder, studentkinja treće godine Fakulteta poslovne ekonomije.

Diskusiju je vodila zamjenica direktora Kancelarije Ambasade u Banjoj Luci Marija Stavropulos, uz pomoć referenata Lilijen Val-Tuko i pomoćnika Kristin Sing.


Banja luka, 10. novembar 2015. godina                               Služba za odnose sa javnošću

‹ prethodna strana