U Bijeljini obilježen Svjetski dan voda
„APEIRON“ U AKCIJI ČIŠĆENJA VODOTOKA

Povodom Svjetskog dana voda Ronilački klub „Nautilus“ iz Bijeljine u saradnji sa Panevropskim univerzitetom organizovao je akcije čišćenja vodotoka na području Bijeljine, 19. i 20. marta.


Prvi dan akcije članovi „Nautilusa“ sa članovima Sportskog ribolovnog društva „Riba“ čistili su vještačka jezera na lokaciji Švapska ada, a dan kasnije u dvorištu Univerziteta „Apeiron“ u Bijeljini, priređena je smotra ronilačke opreme. Za ronilački klub, kako su istakli, posebno je važan gliser za čiju kupovinu su duže vrijeme prikupljana sredstva, a koji je neophodan u bujičnim vodama.

  • Simbolično smo pustili ženku šarana u jezero, očekujući da doprinese obogaćivanju života, rekao je predsjednik kluba „Nautilus“ i instruktor otvorenih voda Miroslav Benović. Naglasio je takođe, da je na Dan voda važno upozoriti na probleme u vezi sa vodom i vodne resurse.

U prostorijama Panevropskog univerziteta svi prisutni su pogledali film o podvodnom svijetu, koji su tokom tokom čišćenja Vještačkih jezera snimili ronioci.


Zahvalnice za saradnju organizator je  uručio gradonačelniku Bijeljine Mići Mićiću, načelniku Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Tomici Stojanoviću, Civilnoj zaštiti Bijeljine, Panevropskom univerzitetu „Apeiron“ i Udruženju „Riba“.

25. mart 2016. godina                                                                          Služba za odnose sa javnošću