REPRO DI: Konferencija „SMEs GO DIGITAL – Digitalna transformacija malih i srednjih preduzeća”

slika


REPRO DI: Konferencija „SMEs GO DIGITAL – Digitalna transformacija malih i srednjih preduzeća”
Digitalna transformacija postaje nephodan uslov za održavanje konkurentnosti i ostvarivanje rasta u malim i srednjim preduzećima (MSP). U skladu s tim, Razvojna agencija grada Prijedora „PREDA“, u saradnji sa Udruženjem drvoprerađivača „Klaster DRVO-PD“, Prijedor, i Panevropskim univerzitetom „APEIRON“, Banja Luka, organizuje konferenciju „SMEs GO DIGITAL – Digitalna transformacija malih i srednjih preduzeća“, koja će biti održana 14. juna 2024. godine u prostorijama Panevropskog univerziteta „APEIRON“ u Banjoj Luci s početkom u 9.30 časova.


Konferencija je organizovana u okviru projekta “REPRO digitalna transformacija sektora drvoprerade (REPRO DI)”, koji je dio šireg projekta pod nazivom “Inovacije i digitalizacija malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini /EU4DigitalSME” kojeg sufinansiraju Evropska unija i Vlada SR Njemačke, a provodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Ova konferencija predstavlja ključnu priliku za mala i srednja preduzeća (MSP) da se upoznaju s najnovijim tehnologijama i strategijama, koje i te kako mogu unaprijediti njihovo poslovanje. Paralelno s Konferencijom „SMEs GO DIGITAL“, biće održan i Četrnaesti međunarodni naučni skup o ekonomskom razvoju i životnom standardu – EDASOL 2024 koji okuplja istraživače i naučnike iz cijelog svijeta. Kroz panel diskusije i prezentacije, učesnici će imati priliku da saznaju više o značaju digitalizacije za ubrzani rast i razvoj MSP, te da čuju primjere uspješno provedenih digitalnih transformacija preduzeća.


Konferencija će okupiti predstavnike malih i srednjih preduzeća, organizacija za podršku poslovanju, brojne stručnjake i pružaoce usluga iz polja digitalne transformacije, kao i druge relevantne aktere.


Digitalna transformacija je ključna za povećanje produktivnosti i konkurentnosti MSP. Kroz uvođenje novih tehnologija preduzeća mogu optimizovati svoje procese, smanjiti troškove i poboljšati efikasnost. Prema istraživanjima, preduzeća koja su usvojila digitalne strategije zabilježila su značajan rast u prihodima i tržišnom udjelu.Svi zainteresovani za prisustvo ovoj važnoj konferenciji mogu se prijaviti najkasnije do 11. juna 2024. godine, a više detalja o prijavi dostupno je na sljedećem linku: https://forms.office.com/r/mecHPzcQdA . Ne propustite priliku biti dijelom „SMEs GO DIGITAL – Digitalna transformacija malih i srednjih preduzeća” i iz prve ruke saznajte kako digitalna transformacija može unaprijediti Vaše poslovanje!