Student Daniel Menićanin učestvovao na radionici „Razbijanje mita o digitalnoj transformaciji MSP“




U utorak, 30. jula 2024. godine, u prostorijama Razvojne agencije grada Prijedora „PREDA“ održana je tematska radionica pod nazivom „Razbijanje mita o digitalnoj transformaciji MSP“, na kojoj su predstavljani rezultati projekta REPRO DI te primjeri digitalizacije i digitalnih alata koji su namijenjeni za mala i srednja preduzeća u BiH.


Projekat „REPRO DI“ je podržan u okviru projekta „Inovacije i digitalizacija MSP-a u Bosni i Hercegovini / EU4DigitalSME“, kojeg sufinansiraju Evropska unija i Vlada SR Njemačke, a organizovan je u saradnji sa Udruženjem drvoprerađivača „Klaster DRVO-PD“ Prijedor i Panevropskim univerzitetom „APEIRON“, Banja Luka.


Učesnik radionice bio je i student Fakulteta informacionih tehnologija, Daniel Menićanin koji je demonstrirao primjer inovacije pretvaranja zastarjele tehnologije u digitalnu, konkretno projekat automatizacije hidrauličnih presa.


Kroz projekat automatizacije hidrauličnih presa Daniel je predstavio kako digitalna transformacija može unaprijediti konkurentnost preduzeća, povećati efikasnost i otvoriti nove poslovne prilike. Njegova rješenja nisu samo tehnički napredna, već su i ekonomski isplativa, što ih čini dostupnim i primjenjivim za mala i srednja preduzeća.


Avgust 2024. godine

Služba za odnose sa javnošću


Blog Attachment