SARADNJA SA LOKALNOM ZAJEDNICOM

Jedna od četiri preporuke Savjeta Evrope u vezi sa svrhom visokog obrazovanja je priprema studenata za aktivno učešće u društvu. Na svim studijskim programima Univerziteta Apeiron studenti koji volontiraju u lokalnoj zajednici i učestvuju u humanitarnim akcijama dobijaju određeni broja ECTS bodova što je regulisano Procedurom o evaluaciji znanja i postignuća studenata

Pored osnovne djelatnosti obrazovanja Univerzitet Apeiron pokreće i organizuje i razne vrste humanitarnih akcija kao što su akcije davanja krvi, Dani inkluzivnog sporta, Akcija besplatne analize visine šećera u krvi, prikupljanje pomoći za djecu doma Rada Vranješević i mnoge druge. I na ovaj način Univerzitet Apeiron direktno doprinosti razvoju lokalne zajednice.


Univerzitet učestvuje i u organizaciji različitih kulturnih događaja, izložbi, konferencija i simpozija.


● Tokom mjeseca decembra 2021. godine na Panevropskom univerzitetu bila je postavljena kutija za prikupljanje namirnica, a za potrebe javne kuhinje „Mozaik prijateljstva“. „Mozaik“ svakodnevno priprema obroke i hrani stotine ljudi koji za obrok nemaju. U kutiju, koja je bila na najvidljivijem mjestu (na samom ulazu u ustanovu) hranu i namirnice mogli su ostavljati svi zaposleni, studenti, učenici Srednjoškolskog centra „Gemit-Apeiron“ .
Pročitaj više...

● Specijalna olimpijada i Fakultet sportskih nauka Panevropskog univerziteta ‘’Apeiron’’ potpisali su memorandum o saradnji, putem kojeg će se kroz projekat “Igrajmo zajedno-učimo zajedno” udruženim snagama raditi na podsticaju stvaranja inkluzivnih zajednica, kroz kombinovani program za sport i obrazovanje.
Pročitaj više...

● SKIJAJTE SA EKIPOM FAKULTETA SPORTSKIH NAUKA
Pročitaj više...

● Studentski parlament Panevropskog univerziteta “Apeiron” 11. juna organizovao je dobrovoljno davanje krvi, u Centru za transfuziju Banja Luka. U želji da podrže život, njihovom pozivu su se odazvali studenti i zaposleni našeg Univerziteta.
Pročitaj više...

● Odjeljenje Panevropskog univerziteta „Apeiron“ u Bijeljini i Udruženje građana Srpsko – ruska zajednica Republike Srpske „Zavet“ 4. i 5. juna organizovali su Dane ruskog jezika i kulture, manifestaciju humanitarnog karaktera, kojom se prikupljala novčana pomoć Bošku Vukoviću.
Pročitaj više...

● Panevropski univerzitet ’’Apeiron’’ Banja Luka i Specijalna olimpijada Bosne i Hercegovine 13. juna organizovali su treću godinu zaredom sportsku manifestaciju ’’Dani inkluzivnog sporta na Apeironu’’
Pročitaj više...

● Panevropski univerzitet ”Apeiron” je bio domaćin seminara za delegate, sudije i kontrolore prve, druge i treće fudbalske lige Republike Srpske.
Pročitaj više...

● Predstavnici Panevropskog univerziteta “Apeiron” iz Banjaluke poklonili su 150 knjiga Narodnoj biblioteci u Mrkonjić Gradu.
Pročitaj više...

● U čast srpskog i svjetskog velikana Milutina Milankovića na Univerzetitu je otvorena je izložba “Milanković” u organizaciji Saveza inovatora Republike Srpske i Udruženja inovatora grada Banjaluka.
Pročitaj više...

● Milan Duvnjak, student Univerziteta “Apeiron” i dugogodišnji član Crvenog krsta Gradiška povodom 5. decembra – Međunarodnog dana volontera, dobio je nagradu – medalju od ministra porodice omladine i sporta Sonje Davidović, koja je upriličila prijem za najbolje volontere u Republici Srpskoj za 2020. godinu.
Pročitaj više...

● Vrhunski sportista Specijalne olimpijade Bosne i Hercegovine Njegoš Mihajlović dobio je jednogodišnju stipendiju za prvu godinu studija na Fakultetu sportskih nauka Panevropskog univerziteta.
Pročitaj više...

● Prof. dr Velibor Srdić, dekan Fakulteta sportskih nauka od 1. januara 2021. godine obavljaće dužnost predsjednika Međunarodne plesne organizacije (IDO – International Dance Organization). Tako je jednoglasno odlučeno na godišnjoj generalnoj skupštini IDO-a 17. decembra.
Pročitaj više...

● Za studente završnih godina Fakulteta sportskih i zdravstvenih nauka, koji će se u svom poslu susretati sa populacijom djece uključene u inkluzivni sport, 9. juna održana je sportska inkluzivna radionica u organizaciji Specijalne olimpijade BiH i Univerziteta „Apeiron“.
Pročitaj više...