ODRŽANA INKLUZIVNA SPORTSKA RADIONICA

DSC_0089

Za studente završnih godina Fakulteta sportskih i zdravstvenih nauka, koji će se u svom poslu susretati sa populacijom djece uključene u inkluzivni sport, 9. juna održana je sportska inkluzivna radionica u organizaciji Specijalne olimpijade BiH i Univerziteta „Apeiron“. Prvi dio obuhvatio je predavanja prof. dr Kade Delić Selimović na temu Specifičnosti rada – trenažnog procesa u inkluzivnom sportu.U okviru radionice, Fakultet sportskih nauka za predškolsku populaciju organizovao je i poligon motoričkih sposobnosti i sportske aktivnosti za srednjoškolce.
– Učešće studenata u ovakvim aktivnostima obogaćuje njihovo praktično iskustvo i osposobljava ih za primjenu stečenih znanja u kasnijoj praksi, kazao je prof. dr Velibor Srdić, dekan Fakulteta sportskih nauka.


Svi studenti učesnici dobili su sertifikat o učešću od strane Specijalne olimpijade Bosne i Hercegovine i Panevropskog univerziteta. – S obzirom na epidemiološku situaciju, imali smo ograničen broj učesnika i nadamo se da ćemo u punom kapacitetu do kraja septembra ove godine realizovati Dane inkluzivnog sporta, tradicionalnu manifestaciju našeg fakulteta, dodao je dekan.


10. jun 2021. godine