Studentski radio “Apeiron”

Studentski radio Apeiron” počeo je sa radom 2014. godine kao Interenet radio. Opremljen je vrhunskom opremom, odakle se 24 časa dnevno emituje program zabavnog i edukativnog karaktera. Programska šema je najvećim dijelom zasnovana na muzičkim listama kreiranim od strane iskusnog muzičkog urednika.

S druge strane, izvodimo više autorskih radijskih emisija, koje se tematski bave različitim muzičkim žanrovima i istaknutim izvođačima, a neke od njih su: EX YU Džuboks, Mini portret, Muzički globus, Sweet Soul Music, Zanimljivosti petkom.

Moderno opremljen radijski studio daje izvrsnu podršku izvođenju praktične nastave na izabranim predmetima multimedijalnog karaktera u kojima digitalni zvuk zauzima bitno mjesto. Tada radijski studio postaje svojevrsna muzička laboratorija u kojoj na zanimljiv i kreativan način studenti savladavaju tehnike prikupljanja, obrade i publikovanja digitalnih zvučnih formata.

Studentski radio Apeiron

U posebnim slučajevima radijski studio se koristi za izvođenje praktičnih vježbi iz simultanog prevođenja, gdje studenti Filološkog fakulteta korišćenjem profesionalne audio opreme izučavaju tehnike prevođenja u realnom vremenu, uz mogućnost snimanja i preslušavanja snimljenih materijala. U kontrolisanim uslovima se snimaju i audio knjige koje su namijenjene studentima korisnicima sistema učenja na daljinu.

Studentskom radiju “Apeiron“ se pristupa sa osnovne stranice Univerziteta, gdje je postavljen link ka IP radiju ili direktno putem linka: Link

NOVOSTI