RIJEČ REKTORA

Poštovani studenti,

Dobro došli na Panevropski univerzitet “APEIRON” Banja Luka, akreditovanu privatnu visokoškolsku instituciju sa bogatom tradicijom i sjajnom perspektivom!


Prema svim relevantnim rangiranjima, naš univerzitet predstavlja vodeću privatnu visokoškolsku ustanovu u Republici Srpskoj, a svrstavamo se i među tri najkvalitetnije privatne visokoškolske ustanove u Bosni i Hercegovini.


U svojoj uglednoj tradiciji dugoj skoro 20 godina Panevropski univerzitet “APEIRON” Banja Luka odškolovao je i podario domaćoj i međunarodnoj društvenoj zajednici veliki broj eminentnih stručnjaka u raznim oblastima za koje je matičan – ekonomiji, pravu, informatici, sportu, zdravstvu, saobraćaju i filološkim naukama.


Naši glavni ciljevi su usmjereni prema zadovoljavanju potreba naših studenata, šire akademske i društvene zajednice u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini i međunarodnom okruženju, u skladu sa savremenim izazovima današnjice i budućih razvojnih perspektiva. To podrazumijeva izuzetno zalaganje akademskog i radnog osoblja Panevropskog univerziteta “APEIRON” da se osigura kontinuirano unaprjeđenje kvaliteta izvršavanja primarne djelatnosti univerziteta – obrazovanja studenata, istraživanja i naučnog rada, kao i međunarodne saradnje. Fokus našeg rada će biti usmjeren na kvalitet, inovativnost i izvrsnost usluga koje proizvodi Panevropski univerzitet “APEIRON”, kako bi našim sadašnjim i budućim studentima omogućili uspješno obrazovanje, sticanje potrebnih znanja i vještina, razvoj kritičkog mišljenja i perspektive izbora radnog mjesta na domaćem i međunarodnom tržištu rada.


Poštovani studenti, pozivam Vas da s visokim stepenom odgovornosti pristupite procesu Vašeg studiranja i iskoristite izuzetne prilike za usvajanje znanja koje Vam pruža Panevropski univerzitet “APEIRON” na jednom od svojih 7 fakulteta i 34 studijska programa u diplomskom, master i doktorskom studiju. Izborom Panevropskog univerziteta “APEIRON” postajete dio ugledne studentske i akademske zajednice koja broji više od 3.000 studenata.

Budite ponosni što ćete postati dio Panevropskog univerziteta “APEIRON” Banja Luka i doprinositi razvoju savremenog društva u zemlji i svijetu.

Dobro došli!

Prof. dr Sanel Jakupović

rektor Panevropskog univerziteta APEIRON Banjaluka