APEIRONOVI NAUČNICI PO POZIVU UČESTVOVALI NA MEĐUNARODNOJ KONFERENCIJI RUSKOG UNIVERZITETA

Konferencija_Rusija

Pod pokroviteljstvom Ministarstva transporta Ruske Federacije, u četvrtak, 27. maja 2021. godine, u onlajn formatu putem ZOOM platforme, održana je velika međunarodna konferencija povodom 125 godina postojanja i rada najstarijeg saobraćajnog univerziteta na svetu i najvećeg Ruskog univerziteta RUT („Ruski saobraćajni univerzitet“, ranije MIIT).


Po specijalnom pozivu sa Panevropskog univerziteta APEIRON učestvovalo je 9 nastavnika i saradnika, predvođenih rektorom prof. dr Zoranom Avramovićem, koji je i govorio na plenarnom zasjedanju.Uz rektora su, sa radovima, učestvovali prof. dr Nedim Smailović, prof. dr Željko Stanković, docent dr Dražen Marinković, dr Krunoslav Ris i doktorandi mr Slavojka Lazić, Nedeljko Šikanjić, ma,  Boris Kovačić, ma i Igor Grujić, ma, sa ukupno šest radova. Svi radovi su prihvaćeni, a izlaganja su dobro primljena.


U diskusiji poslije izlaganja radova otvoreni su putevi za dalju saradnju, kako na nastavnom tako i na istraživačkom polju i upućeni pozivi za dalje zajedničke nastupe.


Konferencija je okupila istaknute istraživače iz 67 zemalja sa svih kontinenata. Okupili su se Ruski i strani istraživači, naučni i pedagoški radnici u visokom obrazovanju, bivši studenti RUT-a, naučne institucije, zaposleni u istraživačkim organizacijama, studenti master studije, doktorandi, predstavnici državnih organa i poslovne zajednice.


27. maj 2021. godine – Služba za odnose s javnošću