DELEGACIJA APEIRONA, MOSKOVSKOG UNIVERZITETA I CENTRA SUNCE NA PRIJEMU KOD GRADONAČELNIKA PRIJEDORA

Gradonačelnik organizovao prijem

Delegacije Moskovskog univerziteta za socijalnu psihologiju i pedagogiju, Univerziteta „Apeiron“ i Centra „Sunce“ u povodu prakse ruskih studenata u ovom centru, prisustvovale su prijemu gradonačelnika Prijedora, Dalibora Pavlovića, 25. septembra.
Rektor, prorektor i tri dekana Moskovskog univerziteta, novoizabrani rektor Univerziteta „Apeiron“ prof. dr Sanel Jakupović i direktorica centra „Sunce“ doc. dr Slađana Radaković na prijemu su predočili da je odličnim praktičnim iskustvima i znanjem urodila trodnevna praksa studenata ovog ruskog univerziteta organizovana u „Suncu“ – javnoj ustanovi koja obavlja djelatnost osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja za djecu sa poteškoćama u razvoju.
Gradonačelnik je podržao najavu inicijative rektora Jakupovića o pokretanju novog studijskog programa koji bi se oformio u saradanji sa univerzitetom – gostom iz Moskve te kao mjesto za praksu predložio upravo „Sunce“.
„Kada bi se konkretizovali načini saradnje kroz različite sfere razvoja grada, našom delegacijom uzvratićemo posjetu Moskvi, naglasio je gradonačelnik.Podsjećamo, na inicijativu „Apeirona“ i prof. dr Sanela Jakupovića realizovan je projekat u kojem je 15 studenata Moskovskog univerziteta za socijalnu psihologiju i pedagogiju kroz praksu bilo u direktnom kontaktu sa djecom koja imaju poteškoće u razvoju.
Po molbi, koja je na „Apeiron“ stigla od kolega iz Moskve, Jakupović je predložio da glavni i težišni radni program mobilnosti i obavljanje prakse bude realizovan u Prijedoru u okviru Javne ustanove „Sunce“.
Da je u obrazovanju i pripremi za buduće pozive defektologa, pedagoga i psihologa od velikog značaja ovakav vid posjete kazao je i akademik Meljnikov Dmitrij Aleksejevič, rektor Moskovskog univerziteta za socijalnu psihologiju i pedagogiju.