SPECIJALNA OLIMPIJADA I FAKULTET SPORTSKIH NAUKA U NOVIM PROJEKTIMA

DSC_0235

Specijalna olimpijada i Fakultet sportskih nauka Panevropskog univerziteta ‘’Apeiron’’ 23. septembra potpisali su memorandum o saradnji, putem kojeg će se kroz projekat “Igrajmo zajedno-učimo zajedno” udruženim snagama raditi na podsticaju stvaranja inkluzivnih zajednica, kroz kombinovani program za sport i obrazovanje. Potpisnici su izvršna direktorica Specijalne olimpijade, prof. dr Kada Delić Selimović i dekan, prof. dr Velibor Srdić.


– Cilj je da zajedno doprinosimo promovisanju školskih zajednica u kojima su svi mladi ljudi akteri promjena – podsticanja poštovanja, dostojanstva i prava jednakosti za osobe sa intelektualnim teškoćama, kazao je prof. dr Velibor Srdić, dekan Fakulteta sportskih nauka. Dodao je da će podržati zajedničke napore inkluzivnih aktivnosti u okviru projekta “Igramo zajedno-učimo zajedno”, koji će Specijalna olimpijada sprovesti sa Fondacijom “Stavros Niakros.”


Fakultet sportskih nauka i Specijalna olimpijada do sada su realizovali niz zajedničkih projekata. Samo “Dani inkluzivnog sporta” okupili su desetine mališana i najdirektnije uključili ih u brojne aktivnosti.