NOVI STUDENT APEIRONA JE VRHUNSKI SPORTISTA SPECIJALNE OLIMPIJADE

Njegos

Njegov cilj je da se školuje i svoje znanje prenosi na sportiste sa invaliditetom i bez njega.

Za početak jednogodišnja stipendija.

Vrhunski sportista Specijalne olimpijade Bosne i Hercegovine Njegoš Mihajlović danas je upisao prvu godinu studija na Fakultetu sportskih nauka Panevropskog univerziteta. 

Mihajlović je osvajač bronzane medalje u atletici u trci na 400 m na Ljetnim olimpijskim igrama, održanim 2019. godine u Abu Dabiju. Njegoš  je osvojio V mjesto u skoku u dalj na istoj  Olimpijadi. Nastupao je i na Zimskim olimpijskim igrama koje su 2017. godine održane u Schladmingu (Austrija) i u nordijskom skijanju osvojivši  V i VI mjesto.

Njegoš Mihajlović je osoba sa invaliditetom i ima za cilj da svojim školovanjem pokaže da osobe sa invaliditetom mogu prevazići prepreke, da se inkluzija u sportu na Panevropskom univerzitetu primjenjuje već dugi niz godina te da će nakon završetka školovanja svoje znanje prenositi na sportiste sa invaliditetom i bez njega. Njegoš Mihajlović je istakao da je ovo njegova prekretnica u životu. Ostvario je svoj san učešćem na  olimpijskim igrama Specijalne olimpijade,  predstavljanjem sportista sa i bez invaliditeta kao mladi lider na Samitu mladih lidera koji je održan u  Bakuu (Azerbejdzan), a evo od danas želi pokazati da je i za osobe sa invaliditetom sve moguće,  obrazovanjem i stalnim usavršavanjem.

“Hvala menadžmentu Panevropskog univerziteta i Fakultetu sportskih nauka što su mi omogućili jednogodišnju stipendiju koja će mi još više dati motiva da opravdam ukazano povjerenje”, kaže ovaj mladi talentovani sportista.

3.novembar 2020. godine – Služba za odnose sa javnošću