LIDIJA ŽUNIĆ NOVI PREDSJEDNIK STUDENTSKOG PARLAMENTA

DSC_0811

Za svog predstavnika studenti izabrali koleginicu sa Fakulteta informacionih tehnologija


Lidija Žunić, studentkinja četvrte godine Fakulteta informacionih tehnologija izabrana je za predsjednika Studentskog parlamenta Univerziteta “Apeiron”, na sjednici održanoj 30. novembra ove godine.


Za Lidiju je glasalo pet studenata, a preostala dva glasa otišla su njenom protivkadidatu, Jeleni Slijepčević, koja se takođe kadidovala za predsjednika. Jelena, koja je student treće godine Fakulteta zdravstvenih nauka izabrana je za potpredsjedsjednika Parlamenta.Sekretar Parlamenta je Žarko Bajić, student četvrte godine Fakulteta poslovne ekonomije. Na sjednici su izabrani i predstavnici studenata svih sedam fakulteta


– Prošle godine kandidovala sam se za predsjednika Parlamenta. Na žalost, nisam prošla na toj funkciji, ali sam tada izabrana za predstavnika studenata Fakulteta informacionih tehnologija. Trudila sam se da u tom periodu ostavim nešto iza sebe. Kolege i ja smo uspješno organizovali humanitarnu akciju – prikupljanje novca za jednu porodicu u Banjoj Luci, čija kuća je izgorjela u požaru. Uz ostale članove Parlamenta snimili smo kratak film o kovidu, u kojem smo, uz nastavnike koji su nas pratili, nastojali poslati preporuke važne za ponašanje tokom epidemije. Zbog kompletne epidemiološke situacije nije bilo previše prostora za manevar koji je mogao donijeti vrhunsku korist studentima, naglasila je Lidija.