NAJVIŠA DELEGACIJA FAKULTETA SPORTA I TJELESNOG ODGOJA IZ SARAJEVA ZBOG BUDUĆE SARADNJE POSJETILA „APEIRON“

DSC_0125

Najviša delegacija Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja iz Sarajeva zbog buduće saradnje posjetila „Apeiron“


Dekani dva fakulteta potpisali sporazum i najavili zajedničke projekteUspostavljanje i razvijanje međusobne saradnje u svim oblicima obrazovne i naučnoistraživačke djelatnosti Fakulteta sportskih nauka Panevropskog univerziteta i Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu dogovoreno je sporazumom koji su 29. decembra potpisali dekani prof. dr Velibor Srdić i prof. dr Haris Alić.

  • Veliko hvala našim prijateljima. Kao najstarija visokoškolska institucija u oblasti sporta u Bosni i Hercegovini otvoreni smo za svaki vid sardnje, što ćemo potvrditi posebnim projektima u skoroj budućnosti, naglasio je prof. dr Haris Alić, dekan iz Sarajeva koji je sa kolegama, prodekanom prof. dr Eldinom Jeleškovićem i prof. dr Almirom Mašalom u samom „finišu“ 2021. godine boravio na Univerzitetu „Apeiron“.

Sporazumom je predviđen zajednički naučnoistraživački rad kroz naučne projekte od opšteg i regionalnog značaja, razmjena iskustava u smislu realizacije nastavnog procesa i podrška akivnostima od značaja za širu društvenu zajednicu.


Planirana je i razmjena studenata i studentskih grupa na svim nivoima studija dva fakulteta i podrška u njihovoj međusobnoj kulturnoj, naučnoj, sportskoj, umjetničkoj i drugoj saradnji.

  • Otvorena komunikacija sa svim srodnim ustanovama u oblasti sporta, uključujući i visokoškolske ustanove, jedan je od strateških ciljeva našeg Fakulteta i Univerziteta. Razmjena znanja, saznanja i iskustva su u neposrednom kontaktu vrlo korisni za obje strane. Danas smo pokazali da naš kolektiv ima veliko srce, otvorili smo vrata naše Ustanove i pokazali dio naših postignuća. Gosti su oduševljeni funkcionalnom i efikasnom organizacijom i inovativnim tehnologijama koje se dugi niz godina primjenjuju na “Apeironu”. Uskoro se nadamo konkretnim projektima, prije svega u harmonizaciji nastavnih planova i programa, ali i naučnoistraživačkoj djelatnosti, rekao je prof. dr Velibor Srdić.

30. decembar 2021. godine godine                                                                                                         Služba za odnose sa javnošću