OD SVIH SLIČNIH INSTITUCIJA NA KOJIMA SAM BIO VI STE NAJBOLJI – PORUČIO RAMI BLAIR

AMERIKAAA

OD SVIH SLIČNIH INSTITUCIJA NA KOJIMA SAM BIO VI STE NAJBOLI – PORUČIO RAMI BLAIR


Predstavnik Američke ambasade u BiH posjetio „Apeiron“Rami Blair, zamjenik direktora kancelarije Američke ambasade u Bosni i Hercegovini u Banjoj Luci, 28. oktobra posjetio je Panevropski univerzitet i u razgovoru sa rektorom, prof. dr Sanelom Jakupovićem zaključio da je idealno vrijeme za saradnju kroz realizaciju programa razmjene, jer mnogi studenti i nastavnici nisu bili u Americi ali i da upravo „Apeiron“ moži biti jedna od obrazovnih institucija za studije Amerikanaca koji žele studirati u inostranstvu.

  • Mnogo ste bolji od svih sličnih institucija na kojima sam bio. Imate kapacitete i resurse koje mnogi američki univerziteti nemaju. Vidim da su vaši studenti zainteresovani za ozbiljan rad. Nama je veoma važno da radimo sa Panevropskim univerzitetom, da zajedno organizujemo programe koji uključuju omladinu, jer želimo da djeca svoju budućnost vide ovdje. Mi radimo sa onima koji hoće pomoć, koji hoće da se razvijaju i napreduju, poručio je Bleir. Dodao je da ima mnogo kontakata u Americi i da je spreman da ih sve stavi na raspolaganje Univerzitetu „Apeiron“ za razvoj i nove istraživačke poduhvate.

Razgovaralo se i o saradnji Američke ambasade u BiH sa Srednjoškolskim centrom „Gemit-Apeiron“ i direktor, doc. dr Višnja Kojić detaljno je predstavila način rada sa učenicima te su naznačene oblasti na kojima bi saradnja bila od značaja za srednjoškolce.


28.10.2021                                                                                                                                                           Služba za odnose sa javnošću