130 UČESNIKA DOBILO SERTIFIKATE ZA IZDAVANJE LICENCI

DSC_0002

AUTO-MOTO SAVEZ RS, PAVLOVIĆ TURS, EUROEXPRESS, POSLOVNO TEHNIČKI CENTAR NEŠKOVIĆ ISTOČNO SARAJEVO, ALDEMO TURS – SPONZORI SU STRUČNOG USAVRŠAVANJA INSTRUKTORA, PREDAVAČA I ISPITIVAČA


Sertifikovano stručno usavršavanje instruktora, licenciranih predavača teoretske nastave, ispitivača teoretskog dijela ispita i ispitivača iz upravljanja motornim vozilom održano je u subotu, 20. marta, u organizaciji Saobraćajnog fakulteta Univerziteta „Apeiron“, a uz saglasnost Zavoda za obrazovanje odraslih. Preko 130 učesnika dobilo je sertifikate o završenom stručnom usavršavanju, koji su validni za izdavanje licenci u Bosni i Hercegovini. Zahvaljujući prostornim i tehničkim kapacitetima Univerziteta, ispoštovani su svi propisi u skladu za odredbama nadležnih prilikom održavanja ovakve vrste okupljanja zbog kovida 19. Predavači i centralno predavanje održano je u velikom amfiteatru, a putem telekonferensinga projektovano je u ostale 4 učionice.


Kako unapređenje u saobraćaju na putevima traži konkretne odgovore i akcije u rješavanju problema sa kojima se svakodnevno suočavamo, Saobraćajni fakultet u okviru aktivnosti namijenjenih povećanju nivoa bezbjednosti saobraćaja na putevima organizovao je stručno usavršavanje onih koji pripremaju nove vozače. „Veliku podršku su nam kao sponzori dali Auto-moto savez Republike Srpske, Pavlović turs, Euro-Express, Poslovno tehnički centar Neškovic d.o.o. Istočno Sarajevo i Aldemo turs naglasio je prof. dr Danislav Drašković, prodekan Saobraćajnog fakulteta i predsjednik Organizacionig odbora.


Ovakav vid stručnog usavršavanja već šest puta je organizovan na Univerzitetu „Apeiron, a sa Saobraćajnog fakulteta najavljuju da će se i u narednom periodu organizovati slični događaji.