“AUTOPUTEVI REPUBLIKE SRPSKE” NAŠU TAMARU NAGRADILI STIPENDIJOM

5

Vrhunski rezultati studentkinje sa privatnog fakulteta odveli do stipendije državnog preduzeća


Od „Autoputeva“ po 300 KM mjesečno studentima Univerziteta u Banjaluci, Istočnom Sarajevu i „Apeirona“


Ukupno devet studenata Univerziteta u Banjoj Luci, Istočnom Sarajevu i Panevropskog univerziteta „Apeiron“ dobilo je stipendije od „Autoputeva Republike Srpske“, koje je 26. oktobra uručio mr Slobodan Stanarević, vršilac dužnosti direktora ovog preduzeća.


Tamari Drljači, studentkinji Fakulteta poslovne ekonomije Univerziteta „Apeiron“, zahvaljujući ostvarenim rezultatima, veoma visokom prosjeku ocjena i sveukupnom zalaganju, pripala je stipendija – 300 KM mjesečno za narednu akademsku godinu. Ovaj iznos dobiće i studenti Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta i Prirodno – matematičkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci i Saobraćajnog fakulteta u Doboju, Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

  • Ovo je podsticaj, izuzetna nagrada za mlade ljude i tema za razmišljanje koliko i kad se trud isplati, kazala je Tamara.

Direktor Stanarević podsjetio je da pripada prvoj generaciji tada Arhitektonsko – građevinskog fakulteta i da mu je čast što danas u ulozi direktora nagrađuje studente. Dodao je da su ovo prve stipendije koje dodjeljuje preduzeće na čijem je čelu, a da su preporuke za stipendiste došle direktno od rukovodstva njihovih fakulteta.


Prof. dr Mirjana Landika, dekan Fakulteta poslovne ekonomije, zahvalila je direktoru i „Autoputevima“, a studentima poručila da im pri zaposlenju ne bude motiv samo plata.

  • Pokušajte da radite ono što volite jer tada nećete imati osjećaj da radite, naglasila je profesorica.

27. oktobar 2022. godine

Služba za odnose sa javnošću