Kampovanje pratila i humanost

balkana-2019-1

Tokom aktivnosti u prirodi, koje je za svoje studente na Balkani organizovao Fakultet sportskih nauka od 28. juna do 3. jula, našlo se i jedno humano djelo.

Pješačeći po Lisini, studenti i nastavnici naišli su na ekipu u Eko zoni Zelenkovac, koja je pokrivala krov na objektu u kampu. Tradicionalno, “Apeiron” je pokazao svoju humanu stranu.

“Studenti, asistenti, profesori „Aperiona” i mi. Kuća za  čas pokrivena. Oduvijek su u našem narodu gajili kolektivni duh i osjećaj. Kroz ubiranje ljetine, sanacije štete, podizanje krova nad glavom ili bilo šta drugo što jedni drugima zajedničkim radom možemo pomoći. Danas su tu dobru stranu i tradicionalne manire pokazali profesori, asistenti i studenti Panevropskog univerziteta iz Banje Luke. Iako su po tropskim vrućinama prepješačili planinu Lisinu, tarsom dugom 20 kilometara, tek što su predahnuli u idiličnoj hladovini Zelenkovca, vidjevši gdje nas trojica pokrivamo objekat u kampu, zdušno su nam priskočili u pomoć. Za ovaj posao trebalo bi nam nekoliko dana ali uz pomoć mnogo ruku sve je završeno za nepuna dva sata. Ovim putem ih pozdravljamo i zahvaljujemo”, kazao je Boro Janković, vlasnik planinskog izletišta Zelenkovac.

Za studente je na kampovanju bio organizovan rafting, kajak, ronjenje, vježba ‐ spašavanje utopljenika, planinarenje, orjentacija u prirodi. Kao i godinama ranije i ovaj put sa studentima tokom kampovanja bili su prof. dr Velimir Vukajlović, viši asistenti Darko Božić i Srboljub Vuković i tehnički sekretar Fakulteta sportskih nauka Nebojša Anđelić.

Pogledajte galeriju fotografija ovdje.

03. jul 2019. godine – Služba za odnose sa javnošću