KLINIKA KARLSRUHE STUDENTIMA I UČENICIMA NUDI MOGUĆNOST ZAPOSLENJA

Predstavnici državne klinike Karlsruhe iz istoimenog grada, posredstvom agencije “Alumna” Banja Luka, studentima Univerziteta “Apeiron” i učenicima Srednjoškolskog centra “Gemit-Apeiron” predstaviće mogućnost za zaposlenje, od 27 – do 30. novembra 2019. godine, u prostorijama Univerziteta. Klinika u sastavu ima više različitih ustanova i instituta (web stranica ustanove je www.klinikum-karlsruhe.de). Nastavna je baza Univerziteta iz Frajburga. Trenutno zapošljava 4.300 medicinskih radnika i najveća je klinika u regionu srednja Rajna, pokrajine Baden -Württemberg.

Delegaciju koja će posjetiti Univerzitet “Apeiron” čine rukovodioci odjela medicinskog osoblja klinike i glavna sestra. Razgovaraće i sa članovima Uprave Univerziteta i Srednjoškolskog centra o zajedničkoj saradnji i razvoju.

Delegacija će posjetiti neke od medicinskih ustanova u Banjoj Luci i okolini. Informacije o tačnom vremenu prezentacije biće naknadno objavljene na zvaničnoj interenet stranici Univerziteta “Apeiron” http://www.apeiron-uni.eu/

12. novembar 2019. godine – Služba za odnose sa javnošću