OBAVJEŠTENJE ZA STUDENTE IZ REPUBLIKE HRVATSKE

obavjestenje
  1. Obavještavaju se studenti Panevropskog univerziteta Apeiron koji imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj da za potrebe regulisanja slobode kretanja i dolaska na zakazane nastavne, ispitne ili druge javne aktivnosti mogu podnositi pojedinačne zahtjeve za izdavanje odgovarajuće potvrde o zakazanim nastavnim, ispitnim ili drugim javnim aktivnostima na Panevropskom univerzitetu Apeiron.
  2. Predmetna potvrda koju izdaje univerzitet se predočava nadležnim organima Republike Hrvatske kao dokaz koji se traži u postupku utvrđivanja prava na izuzeće od prilaganje PCR testa na SARS-CoV-2.
  3. PIsani zahtjev za izdavanje predmetne potvrde se podnosi Studentskoj službi univerziteta putem emaila: studentska@apeiron-edu.eu za svaki svoj najavljeni dolazak u kojem je zakazana nastavna, ispitna ili druga predviđena javna aktivnost u prostorijama univerziteta, najkasnije 3 radna dana prije zakazane aktivnosti.

U nastavku je link obavijesti MUP RH o datim mjerama i mogućnostima

https://mup.gov.hr/uzg-covid/hrvatski/286211 :


* Iznimno, PCR test na SARS-CoV-2 ne moraju imati slijedeće kategorije putnika koji putuju iz država/regija članica EU/EGP koje se nalaze na tzv. crvenom popisu:

  • učenici, studenti i stažisti koji svakodnevno putuju u inozemstvo, uz uvjet da ne borave u Republici Hrvatskoj ili izvan Republike Hrvatske duže od 12 sati;