PROINTER NA APEIRONU STUDENTIMA OMOGUĆIO JOŠ JEDNU PRILIKU ZA USAVRŠAVANJE

PRIJAVITE SE NA NOVI KURS MICROSOFT-a

Calculus Training Center, čiji je osnivač Prointer ITSS, organizuje kurs “20411 Administracija Windows Server 2012”. Svi zainteresovani mogu da se prijave do 6. marta. Ovo je jedan u nizu sertifikovanih kurseva vodećeg svjetskog proizvođača računarskih programa kompanije Microsoft.

Na osnovu Sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji između Prointera i Panevropskog Univerziteta kursevi će se održavati na Univerzitetu “Apeiron” .

Više o MCSA sertifikaciji i cijeni kursa koji počinje 11. marta navedeno je na sajtu http://calculus.ba/kursevi/administriranje-windows-servera-2012/. Studenti Apeirona kurs mogu da pohađaju po cijeni od 300 KM + PDV, dok studenti drugih univerziteta kurs plaćaju po cijeni 350 KM + PDV. Polaznicima je obezbijeđena zvanična Microsoft literatura.

Obrazovanjem u Calkulus Traninig centru stiče se MCP (Microsoft Certified Professional) sertifikat iz oblasti sistem administracije. Microsoft sertifikati su prepoznati širom svijeta pa nije ni čudo što trenutno u Bosni i Hercegovini nema nezaposlenih kadrova iz te oblasti. Da bi se stekao MCSA sertifikat potrebno je položiti tri ispita navedena na sajtu calculus.ba. Moguće je polaganje ispita nezavisno jedan od drugog, a već polaganjem samo jednog ispita postajete MCP.

Testiranje se obavlja u test centru Univerziteta Apeiron nakon odslušane nastave ili kada polaznik bude spreman. Univerzitet je sertifikovani Pearson VUE i Certiport test centar.

Calculus Training Center u Banjoj Luci osnovala je kompanija Prointer ITSS, prije tri godine. Pruža edukaciju za profesionalce i sve one koji žele da uz vanškolsko IT profesionalno usavršavanje steknu korisna i stručna, a svjetski priznata znanja.

26 februar 2019. godine – Služba za odnose sa javnošću