U BEOGRADU JUČE POTPISAN SPORAZUM IZMEĐU „APEIRONA“ I NACIONALNE AKADEMIJE ZA JAVNU UPRAVU SRBIJE

3

U Beogradu juče potpisan sporazum između „Apeirona“ i Nacionalne akademije za javnu upravu Srbije


Novi partneri Fakulteta poslovne ekonomijeDekan Fakulteta poslovne ekonomije Panevropskog univerziteta prof. dr Mirjana Landika i v.d. direktora Nacionalne akademije za javnu upravu Dejan Miletić 14. februara u Beogradu potipisali su sporazum o saradnji. Prof. Landika i prodekan prof. dr Nina Uremović, odazvale su se pozivu Nacionalne akademije za javnu upravu i zajedno sa predstavnicima Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjoj Luci, sa kojima je Akademija takođe juče potpisla sporazum, posjetile njihov trening centar. Razmijenjena su iskustva iz oblasti obrazovanja i stručnog usavršavanja sa posebnim osvrtom na primjere dobre prakse u realizaciji ovih procesa tokom epidemije.

  • Sporazumom su predviđena organizovanja predavanja i kurseva za inovaciju znanja, zajedničke istraživačke aktivnosti, rad na naučnoistraživačkim projektima, zajednički nastupi na konkursima za međunarodne projekte, objavljivanje naučnih i stručnih radova u zajedničkim publikacijama. Očekujemo plodonosnu i za obe strane korisnu saradnju, naglasila je prof. Mirjana Landika.

Dekan i prodekan našeg univerziteta tokom jučerašnjeg boravka u Beogradu posjetili su i Fakultet organizacionih nauka (FON) i održali radni sastanak sa prodekanom za međunarodnu saradnju prof. dr Sandrom Jednak i prodekanom za naučnoistraživački rad prof. dr Veljkom Jeremićem.


Juče je povodom obilježavanja Dana državnosti Srbije održan i koncert u kripti Hrama Svtetog Save, kojem su takođe prisustvovale naše profesorice, a na poziv Jovana Filipovića predsjednika udruženja Prvi srpski ustanak.


Banja Luka, 15. februar 2022. godine

Služba za odnose sa javnošću