Završen 24. međunarodni sajam knjige

sajam knjige1

Na “Apeironovom” štandu najviše tražene knjige iz oblasti prava i zdravstva.

Panevropski univerzitet “Apeiron” među brojnim izlagačima učestvovao je na 24. međunarodnom sajmu knjige “Banjaluka 2019”, koji je u organizaciji “Glasa Srpske” održan od 10-16. septembra u Sportskoj dvorani “Borik”.

“Na našem štandu ove godine najviše su se kupovale knjige iz oblasti prava i zdravstva i to po sajamskom popustu od 20%. Oni malo mlađi posjetioci uglavnom su se interesovali za studijske programe koje Panevropski univerzitet nudi”, rekao je Žarko Bajić, predstavnik “Apeironovog” štanda na ovogodišnjem sajmu.

Ovo  je šesnaesta godina za redom kako Centar za izdavačku djelatnost “Apeirona” novitetima učestvuje na sajmu knjige. U odnosu na prošlu godinu, štand Panevropskog univerztiteta bogatiji je za oko desetak užbenika, 6 naučno‐stručih časopisa i nekoliko zbornika radova. Inače, Univerzitet je u okviru svoje izdavačke djelatnosti do sada publikovao oko 311 naučnih djela, naučnih publikacija odn. univerzitetskih udžbenika i to: oko 180 univerzitetskih udžbenika, 26 naučne i stručne monografije, 34 zbornika radova i 71 časopisa.

Na sajmu su se predstavile i mnoge ugledne izdavačke kuće iz zemlje i regiona, među kojima su: “Kreativni centar”, “Partenon”,  “Dereta”, Zavod za udžbenike Beograd, “Laguna” i “Vulkan” iz Beograda, “Kiros” Sremski Karlovci, “Begen” Zagreb, Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo, “Obodsko slovo” Podgorica, “Pčelica” iz Čačka, Univerzitetska biblioteka Republike Srpske Banja Luka.

17. septembar 2019. godina – Služba za odnose sa javnošću