AERODROMI REPUBLIKE SRPSKE OMOGUĆILI PRAKSU STUDENTIMA APEIRONA

Aerodrom sporazum

Panevropski univerzitet „Apeiron“ i Preduzeće „Aerodromi Republike Srpske“ potpisali sporazum o saradnji


Studenti Fakulteta poslovne ekonomije, informacionih tehnologija, pravnih nauka i Saobraćajnog fakulteta Univerziteta „Apeiron“ od sada na praksu mogu ići i u preduzeće za usluge u vazdušnom saobraćaju „Aerodromi Republike Srpske“, sa kojim je Univerzitet potpisao sporazum o saradnji, 21. oktobra.


Rektor Univerziteta „Apeiron“, prof. dr Sanel Jakupović i v. d. Izvršnog direktora za pravne poslove preduzeća „Aerodromi Republike Srpske“ Ognjen Vučen potpisnici su sporazuma.
Stručna praksa trajaće četiri radne sedmice – 20 časova i svim studentima biće dodijeljeni mentori koji će pratiti rad i aktivnosti studenata.


Pored mogućnosti za praktičnu nastavu, za studente Panevropskog univerziteta dogovoreno je i predavanje stručnjaka „Aerodroma Republike Srpske“ .
– Saradnja je predviđena i na realizaciji naučno istraživačkih projekata i projekata za potrebe privrede, a zajedno ćemo raditi i na organizaciji modula obuke u oblasti ekonomike, inžinjerstva i logistike vazduhoplovstva, kazao je rektor Jakupović.