APEIRONOVA PROFESORICA UZ PREMIJERA I MINISTRA DOBITNIK PRIZNANJA „KAPETAN MIŠA ANASTASIJEVIĆ“

Vesna N.1

Vesna Novaković nagrađena za profesionalni doprinos afirmaciji preduzetničkog i društvenog stvaralaštva u Republici Srpskoj


Vesni Novaković, profesorici Panevropskog univerziteta dodijeljeno je prestižno priznanje „Kapetan Miša Anastasijević“ za doprinos razvoju prosperiteta Republike Srpske, 8. decembra u Banskom dvoru, na svečanosti po imenu „Put ka vrhu – od kapetana Miše do Nikole Tesle“.


– Počastvovana sam što sam izabrana za laureata ovog prestižnog priznanja, a nagrada je došla za moj profesionalni doprinos afirmaciji preduzetničkog i društvenog stvaralaštva u Republici Srpskoj. Volim kada djela govore i posebno ističem činjenicu da sam autor udžbenika Ekonomija za drugi razred srednje ekonomske škole, na koji sam ponosna, jer je od osnivanja naše Republike ovo prvi udžbenik za taj predmet i taj razred čiji je autor iz Republike Srpske, naglasila je prof. Novaković. Dodala je da kao prosvjetni radnik svojim primjerom pokušava da utiče na studente i mlade ljude, ističući da je put znanja ispravan put kojim bi trebalo da nastave profesionalni život.


Priznanje koje se dodjeljuje najboljim akterima privrednog, političkog i društvenog stvaralaštva u Republici Srpskoj uručeno je i predsjedniku Vlade, Radovanu Viškoviću i ministru unutrašnjih poslova Srbije, Aleksandru Vulinu, Njegovom preosveštenstvu episkopu banjalučkom Jefremu. Ukupno 24 nagrade – statuete i povelje sa likom Mihajla Miše Anastasijevića, velikog srpskog trgovca i dobrotvora, dodijeljene su i drugim istaknutim stvaraocima iz Republike Srpske. Među njima su načelnik Laktaša, Miroslav Bojić, generalni menadžer kompanije Lanako, Nebojša Ninić, generalni direktor Elektroprivrede RS Luka Petrović i drugi iz oblasti sporta, preduzetništva, kulture i umjetnosti.


Ovaj projekat organizuje se pod pokroviteljstvom Privrednih komora Srbije i Republike Srpske, a uz podršku univerziteta Novog Sada, Beograda, Istočnog Sarajeva i Banje Luke. Ove godine u ime domaćina, goste je pozdravio rektor Univerziteta u Banjoj Luci, prof. dr Radoslav Gajanin i uručio priznanja premijeru i ministru.


Prestižna nagrada „Kapetan Miša Anastasijević“ u Republici Srpskoj dodjeljuje se od 2016. godine, a projekat je nastao u Novom Sadu prije 20 godina s osnovnom idejom afirmacije privrednog i društvenog stvaralaštva Srbije i regiona.


13. decembar 2021. godine – Služba za odnose sa javnošću