DIREKTOR NACIONALNE AKADEMIJE ZA JAVNU UPRAVU SRBIJE SA APEIRONOM ŽELI U PROJEKTE

DSC_0897

– Želimo saradnju sa Panevropskim univerzitetom jer kao poseban program izučava menadžment u javnoj upravi i na taj način bi se ojačala istraživačka i projektna mreža u ovoj oblasti koju uspostavljamo u regionu, rekao je prof. dr Dejan S. Miletić, direktor Nacionalne akademije za javnu upravu Srbije koji je sa kolegom prof. dr Zoranom Milosavljevićem, programskim koordinatorom Akademije i Jovanom Filipovićem, profesorom na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu (FON) 17. decembra posjetio Panevropski univerzitet. Naglasio je da Akademija radi na projektima Evropske unije sa milionskim iznosima i da bi bilo od velikog značaja da „nastupaju“ sa „Apeironom“ kao partnerom.


Na sastanku koji su sa gostima iz Srbije održali dekan i prodekan Fakulteta poslovne ekonomije Mirjana Landika i Nina Uremović rečeno je da je „Apeiron“ spreman za saradnju te da je danas napravljen prvi korak i da će se ideje dalje zajednički razvijati.


Akademiju i “Apeiron” povezao je profesor Filipović, šef Katedre za menadžment kvaliteta i standardizaciju FON-a i od njega je došla ideja o saradnji. Zanimljivo je da je naš dekan, prof. dr Mirjana Landika na magistarskom studiju bila upravo njegov student. Profesor Filipović je rekao da zajedničkim nastupom prema međunarodnim institucijama saradnja Akademije i Panevropskog uiverziteta može da donosi obostrane benefite, naglašavajući da projekti regionalnog karaktera imaju veće šanse za uspjeh.


20. decembar 2021. godina   –   Služba za odnose za javnošću