MINISTARSTVO ODOBRILO SREDSTVA ZA SUFINANSIRANJE ŠEST NAUČNOSTRUČNIH ČASOPISA APEIRONA I JEDAN ZBORNIK RADOVA

časopisi

Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske krajem oktobra odobrilo je finansijska sredstva za sufinansiranje šest naučnostručnih časopisa i jedan zbornik radova Panevropskog univerziteta „Apeiron“.


Godišnjak Fakulteta pravnih nauka, Quality of Life, Časopis za ekonomiju i tržišne komunikacije EMC Review, Journal of information Technologyand Applications – JITA, Traffic and Transport Theory and Practice – Journal for Traffic and Transport Research and Applications časopisi su za koje je odobren novac, te za Sportske nauke i zdravlje i istoimeni zbornik radova. Ministarstvo je u julu mjesecu raspisalo konkurs za sufinansiranje naučnih publikacija i svi časopisi koje je Panevropski univerzitet „nominovao“ zadovoljili su kriterijume iz Pravilnika o publikovanju naučnih publikacija.


– Ovo je potvrda kvaliteta naučnoistraživačkog rada Univerziteta „Apeiron“ i nije prvi put da je Ministarstvo sufinansiralo časopise, koji se nalaze na rang listi kategorisanih časopisa u Republici Srpskoj. EMC Review i Quality of Life sa po 30 bodova nalaze se u prvoj kategoriji, kazao je rektor, prof. dr Sanel Jakupović.Međunarodni časopis za ekonomiju i tržišne komunikacije EMC Review je indeksiran u bazi podataka ESCI (WoS), nekadašnja Thomson Reuters baza, a časopis Sportske nauke i zdravlje indeksiran je u Scopus-u i više međunarodnih citatnih baza.


Podsjećamo, na Panevropskom univerzitetu 2008. godine osnovan je Naučnoistraživački institut te sve o naučnostručnim časopisima, međunarodnim konferencijama, projektima i istraživanjima možete pogledati na stranici Instituta https://institut.apeiron-uni.eu/ .