SA DIPLOMOM APEIRONA DOBILI POSAO U NJEMAČKOJ

njemacka posao

Prezentovana radna mjesta

Svršeni studenti Fakulteta zdravstvenih nauka Univerziteta “Apeiron” dobili su ugovor o radu od vlasnika nekoliko privatnih klinika i domova za starija lica u njemačkim pokrajinama – Cure Unternehmensgruppe. Ovi poslodavci su studentima, srednjoškolcima i zainteresovanim građanima prezentovali radna mjesta u Njemačkoj 2. i 3. marta i ugovor o radu su dobili i učenici koji su završili Medicinsku školu SŠC “Gemit–Apeiron”. Za kandidate slijedi prijava za termin u Ambasadi SR Njemačke za dobijanje radne dozvole.

Agencija Alumna Banja Luka i Centar za vođenje karijere Panevropskog univerziteta u saradnji sa agencijom Smart kon iz Mannheima omogućili su informativni razgovor i potpisivanje ugovora o radu sa poslodavcima iz više njemačkih pokrajina.

Studenti Panevropskog univerziteta i učenici SŠC “Gemit-Apeiron” imali su priliku da iz prve ruke saznaju više o uslovima koje im poslodavci nude, koje dokumente moraju pripremiti, koji nivo znanja jezika je neophodan za podnošenje zahtjeva za radnu dozvolu i nostrifikaciju diplome.

Sa diplomom Apeirona dobili posao u Njemačkoj

Razgovori sa poslodavcima će se organizovati u svakom semestru. Više informacija o uslovima, poslodavcima i načinu prijave na konkurs možete naći na www.alumna.ba ili na cvk@apeiron-edu.eu.

Blog Attachment