Studenti “Apeirona” briljirali su na inovacijama i sa četiri zlata najbolji u kategoriji studenata na INOSTU – kazala je predsjednica Udruženja inovatora



Studenti “Apeirona” briljirali su na inovacijama i sa četiri zlata najbolji u kategoriji studenata na INOSTU – kazala je predsjednica Udruženja inovatora




Njihove inovacije su privukle pažnju javnosti, međunarodnog žirija i učesnika 26. po redu “INOSTA MLADIH 2024”, a dokaz su osvojene sve zlatne medalje”, kazala je Ana Lojić, predsjednik Udruženja inovatora Republike Srpske koja je danas uručila medalje osvojene u četiri kategorije studentima Fakulteta informacionih tehnologija: Danielu Menićaninu, Jeleni Radanović, Nikoli Račiću i Zoranu Glamočaku. “INOST MLADIH 2024” – 26. Međunarodna izložba ideja, inovacija i stvaralaštva održana je tokom aprila, a naš četverac je nagrađen za radove AirNomad LoRaWAN, RC platforma kontrolisana pomoću PlayStation 4 kontrolera, Razvoj softverskog okruženja za hidraulične prese te za Inovacioni centar.


“Vaši studenti su privukli svu pažnju na Sajmu inovatora u decembru 2023. godine. Oni su osvježenje koje se nije desilo u poslednjih skoro deceniju”, naglasila je Ana na današnjoj dodjeli nagrada upriličenoj uz prisustvo i našeg rektora, prof. dr Sanela Jakupovića i prodekana Fakulteta informacionih tehnologija prof. dr Siniše Tomića.


Daniel Menićanin, koji je na čelu ove vrijedne grupe studenata, kazao je da su za ovakve rezultate, pored njihove posvećenosti i velikog rada zaslužni i profesori Univerziteta “Apeiron”, velika stručna pomoć koju su od njih dobili.




6. jun 2024. godine

Služba za odnose sa javnošću


Related Blogs