Univerzitet „Apeiron“ i EiB Internationale organizuju Međunarodnu naučnu konferenciju BEZBJEDNO-URBANO-MOBILNO (BUM) 20. i 21. juna – PROGRAM KONFERENCIJE



Univerzitet „Apeiron“ i EiB Internationale organizuju Međunarodnu naučnu konferenciju BEZBJEDNO-URBANO-MOBILNO (BUM) 20. i 21. juna




Prvu međunarodnu naučnu konferenciju BEZBJEDNO-URBANO-MOBILNO (BUM) koja će se održati 20. i 21. juna 2024. podržali su Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske, Grad Banja Luka, Agencija za bezbjednost saobraćaja Srbije, Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, Agencija za osiguranje RS i Udruženje osiguravača Privredne komore RS. Saobraćajni fakultet Panevropskog univerziteta i EiB Internationale – centar za motorna vozila organizatori su naučnog skupa.


Prof. dr Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske, najavio je učešće na konferenciji sa prijavljena dva rada iz tematske oblasti konferencije.


Ministar saobraćaja i veza RS Nedeljko Čubrilović, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, direktor Puteva Republike Srpske, Milan Dakić, direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja RS, Mladen Petrović smo su neka od imena našeg počasnog odbora.


Prof. dr Danislav Drašković, dekan Saobraćajnog fakulteta i predsjednik Programskog odbora konferencije okupio je respektabilna imena naučnih i stručnih oblasti dva pomenuta odbora te Organizacionog odbora.


Konferencija je u fokus stavila teme:

Održiva urbana mobilnost,

Elektromobilnost,

Planiranje saobraćajne infrastrukture,

Kvalitet života u gradu,

Preventiva u bezbjednosti saobraćaja,

Posljedice saobraćajnih nezgoda,

Uviđaji saobraćajnih nezgoda,

Vještačenje uzroka saobraćajne nezgode,

Forenzička vještačenja,

Procjena štete,

Vještačenje materijalne štete,

Vještačenje nematerijalne štete,

Medicinska vještačenja,

Prevare u osiguranju,

Zastupanje na sudu,

Sudsko-tužilačka praksa.


Pozivamo studente i zainteresovanu javnost da prisustvuju događaju koji će sa naučnog aspekta od strane brojnih eksperata iz zemlje i inostranstva donijeti nove poglede na važne ali i interesantne teme.


Više o konferenciji na: https://apeiron-uni.eu/wp-content/uploads/2024/03/BUM_2024-FINAL_27-03.pdf


PROGRAM KONFERENCIJE




7. jun 2024. godine

Služba za odnose sa javnošću


Related Blogs