NA “APEIRONU” 20 LIDERSKIH KOMPANIJA PREDSTAVILO PROGRAME PRAKSE, ZAPOSLENJA I STIPENDIJA

1


Na “Apeironu” 20 liderskih kompanija predstavilo programe prakse, zaposlenja i stipendija
  • Ovo je sjajan događaj jer vam je “Apeiron” dao priliku da najbrže i najlakše dođete do poslodavca i prakse, kazali su našim studentima predstavnici kompanije ZenDev koji su predstavili svoje programe na Danima karijere, 27. i 28. aprila.

Događaj je organizovao Centar za vođenje karijere Univerziteta “Apeiron”. Troje njih zaposleno u ovoj kompaniji jutros su direktno iz Mostara došli da se druže sa studentima “Apeirona” i izlože im programe.


  • Imamo oko 80 zaposlenih, a četvoro je iz Banje Luke. Jedan od njih je i svršeni student Panevropskog univerziteta “Apeiron”. Voljeli bismo da i vi budete dio našeg tima – i kroz praksu i kroz posao, naglasila je Valerija Ereš koja radi u marketing odjeljenju ZenDev-a.

Drugi dan događaja posvećenog studentima, ali i diplomcima koji su studije završili i u potrazi su za poslom, još 7 vodećih kompanija u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini ponudilo je posao, prakse, stipendije i razne edukacije: Lanaco, PlanetSoft, Obsidian, Teleklik, Alternativna televizija, Ad kraft, Infomedia.


Monet broker, Management Solutions, ProCredit, Remus, X-express, Advokat Dragan Stanišić, Autoputevi Republike Srpske, Uprava za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine, Integral Inženjering, Advokatska kancelarija Baroš, kao i agencija Experience programe su predstavili dan ranije.


Sa Alternativne televizije naglasili su da su uvijek zainteresovani da primaju nove ljude u tim.


  • Puno je poslova na našoj televiziju u kojima možete da se prepoznate. Učićete od najboljih stručnjaka. Imate sjajne mogućnosti za praksu na ATV-u, a zatim posao, poruka je predstavnika ove medijske kuće.

Iz kompanije Obsidian naglasili su da studentima nije potrebno prethodno iskustvo da bi pojedine zaposlili, te su ih nakon svih prezentacija pozvali na konkretnije razgovore u vezi sa zasnivanjem radnog odnosa.


U Lanaku će, kako su rekli, organizovati posebnu praksu za naše studente, pored uobičajene prakse koju ova kompanija organizuje za sve studente u Republici Srpskoj. Naglasili su da je bitno to što će se raditi na realnom proizvodu, a što je jako važno za buduće zaposlenje. Predstavili su i svoje programe stipendija i mentorske programe.


  • U našim kadrovskim redovima ima svršenih studenata „Apeirona“. Ima i onih koji su trenutno da doktorskim studijama ovog univerziteta, a kod nas su na pozicijama rukovodioca sektora.

Iz Centra za vođenje karijere poručili su da žele svojim studentima pružiti sve šanse da nađu zaposlenje, stipendije tokom studija, najbolju praksu i edukacije koje im u bilo kojem pogledu mogu pomoći.28. april 2023. godine

Služba za odnose sa javnošću


Related Blogs