PRVO MJESTO U MALOM FUDBALU OSVOJILA EKIPA FAKULTETA SPORTSKIH NAUKA
REKTOR OTVORIO STUDENTSKE SPORTSKE IGRE I DODIJELIO PRVI PEHAR

DSC_0295 (1)


Prvo mjesto u malom fudbalu osvojila ekipa Fakulteta sportskih nauka


Rektor otvorio studentske Sportske igre i dodijelio prvi peharEkipa Fakulteta sportskih nauka osvojila je prvo, a FIT S-control drugo mjesto u malom fudbalu na manifestaciji Sportske igre – Trofej “Apeirona”, koju je od 24. do 26. maja za studente i učenike Srednjoškolskog centra “Gemit-Apeiron” organizovao naš Fakultet sportskih nauka. Inicijativa za Sportske igre stigla je od našeg Studentskog parlamenta.


Za najboljeg golmana proglašen je Asmir Avdukić, a za najboljeg igrača Benjamin Mauzer. Manifestaciju je svečano otvorio rektor Panevropskog univerziteta prof. dr Sanel Jakupović. Ukupno 11 ekipa u malom fudbalu danas se borilo za prvo mjesto.


Prijavljeno je oko 140 učesnika za stoni tenis, odbojku, mali fudbal i košarku. Učesnici su studenti Panevropskog univerziteta i učenici Srednjoškolskog centra „Gemit-Apeiron“. Generalni sponzor naših igara je agencija Experience Work and Travel d.o.o. Na inicijativu Studentskog parlamenta našeg univerziteta, događaj je organizovao Fakultet sportskih nauka.


Manifestaciju nastavljamo košarkom i odbojkom u četvrtak, 25. maja, a stoni tenis dolazi na red u petak.Interesantno je to da su Studentske sportske igre organizovane u periodu kada se obilježava Evropska sedmica nogometa.
24. maj 2023. godine

Služba za odnose sa javnošću


Related Blogs