REKTOR I PREDSTAVNICI NJEMAČKE KOMPANIJE PREGOVARALI O PLAĆENOJ PRAKSI ZA STUDENTE

DSC_0258

“Apeiron” domaćin njemačkom gigantuREKTOR I PREDSTAVNICI NJEMAČKE KOMPANIJE PREGOVARALI O PLAĆENOJ PRAKSI ZA STUDENTE
Predstavnici njemačke kompanije Pichlmayr Wohn-und Pflegeheime u petak, 24. marta boravili su na Panevropskom univerzitetu i razgovarali sa rektorom, prof dr Sanelom Jakupovićem o mogućnostima plaćene prakse za naše studente u preko 120 domova za njegu starijih lica koji su u njihovom vlasništvu širom Njemačke.


Sastanku su ispred ovog njemačkog giganta prisustvovali ppa. Michael Schwartz, šef odsijeka za ljudske resurse, Daniela Welle, službenik za kadrove i Sanel Halilović, koordinator za Zapadni Balkan, a ujedno i svršeni student Univerziteta „Apeiron“ koji je prije devet godina diplomirao na našem Fakultetu zdravstvenih nauka.


Takođe, gosti su pokazali i veliki interes za direktnu regrutaciju diplomiranih studenata Fakulteta zdravstvenih nauka za rad u Njemačkoj.


„Ovo je samo prva faza, koja je podrazumijevala upoznavanje i početak pregovora. U skorom narednom periodu nastavljamo sa aktivnostima u pogledu realizacije plaćene prakse u Njemačkoj“, rekao je rektor Jakupović.


U delegaciji za pregovore Panevropskog Univerzieta, pored rektora, učestvovala su i dva prodekana Fakulteta zdravstvenih nauka, prof. dr Branislav Mihajlović i prof. dr Gordan Bajić te pomoćnik direktora za pravna pitanja, Elveldina Tatarević.Banja Luka, 27. mart 2023. godina

Služba za odnose sa javnošću


Related Blogs