“VEĆ SMO ZAPOSLILI NEKOLIKO STUDENATA “APEIRONA” I VRATA SU ZA NJIH UVIJEK OTVORENA”-NA NAŠIM DANIMA KARIJERE PORUČIO PREDSTAVNIK KOMPANIJE TELEKLIK

DSC_2488


“VEĆ SMO ZAPOSLILI NEKOLIKO STUDENATA “APEIRONA” I VRATA SU ZA NJIH UVIJEK OTVORENA”-NA NAŠIM DANIMA KARIJERE PORUČIO PREDSTAVNIK KOMPANIJE TELEKLIK


Na Panevropskom uiverzitetu 8 liderskih kompanija predstavilo mogućnost prakse i zaposlenja – još 7 nastavlja sutra– Trenutno imamo na praksi studenta “Apeirona” i ukoliko zadovolji kriterije, ostaje kao kolega, kazao je na Danima prakse i karijere 25. aprila Nemanja Šešić, predstavnik Teleklika, kompanije koja godinama sarađuje sa Univerzitetom “Apeiron” i koja je zaposlila nekoliko naših studenata nakon obavljene prakse.


Dane prakse i karijere organizovao je Centar za vođenje karijere Univerziteta “Apeiron” i 8 kompanija predstavilo je našim studentima načine na koje mogu obavljati praksu kod njih, a još sedam kompanija programe će izložiti sutra, 26. aprila. Ispred kompanije EuroExpress brza pošta, pored zvaničnih predstavnika obratila se i svršena studentkinja Saobraćajnog fakulteta Univerziteta „Apeiron“ Slađana Topić, nekad praktikant ove kompanije, a danas njihova zaposlenica.


Uz Teleklik i EuroExpress brzu poštu, studentima su o praksi i mogućnostima zaposlenja govorili predstavnici Autoputeva Republike Srpske, Instituta za građevinarstvo IG, Legita, Geoinove i kompanija Obsidian i RE Systems. Sutra nastavljaju Advokatska kancelarija Baroš, ProCredit banka, Krajina osiguranje, Advokat Dragan Stanišić, Raiffeisen banka, VIZ zaštita i EIB Internationale.


Nakon prezentacija, rukovodstvo našeg Saobraćajnog fakulteta i Fakulteta informacionih tehnologija održalo je diskusiju i okrugli sto sa predstavnicima kompanija na temu zadovoljstva poslodavaca sa našim studentima i svršenim diplomcima, kao i unapređenja saradnje i modifikacije nastavnih planova i programa prema zahtjevima privrede i okruženja.


Iz Centra za vođenje karijere poručili su da žele svojim studentima pružiti sve šanse da nađu zaposlenje, stipendije tokom studija, najbolju praksu i edukacije koje im u bilo kojem pogledu mogu pomoći.


Dani karijere namijenjeni su za sve studente Panevropskog univerziteta, kao i za dipomce koji su studije završili i u potrazi su za poslom ili nekim daljim edukacijama.
25. april 2024. godine

Služba za odnose sa javnošću


Related Blogs