BUDITE IZAZOV VAŠIM NASTAVNICIMA-PORUČIO REKTOR JAKUPOVIĆ BRUCOŠIMA NA SVEČANOM ČASU

DSC_0336


Budite izazov vašim nastavnicima – poručio rektor Jakupović brucošima na svečanom času
„Budite aktivni u učionici. Istaknite se, budite zapaženi od strane nastavnika. Izazovite ih, postavljajte pitanja, elaborirajte. Profesori mogu puno naučiti od vas“, poručio je rektor Panevropskog univerziteta „Apeiron“ prof. dr Sanel Jakupović brucošima na prvom svečanom času održanom u ponedjeljak, 2. oktobra.


„Želim sve vas ohrabriti da vam ovaj period u životu bude smislen. Slobodno tražite svoje interese. Razmišljajte kritički i studirajte na interdisciplinaran način. Razgovarajte i slušajte jedni druge, učenje i razumijevanje raste i u zajednici, ne samo na predavanjima. Ova zajednica je prilika da pronađete sebe, da rastete, učite i kreirate svoj vlastiti put.


Pozvao je novoupisane studente da se odmah pridruže Studentskom parlamentu, da saznaju sve o programu Erasmus+ ,međunarodnoj mobilnosti i načinima da provedu dio studija u inostranstvu, što može da im da dragocjeno iskustvo za cijeli život i prijatelje širom svijeta.


Poruku je rektor imao i za kolege, dekane, i profesore :“Želim vam zanimljivu i uzbudljivu novu akademsku godinu. Osim što ste odlični nastavnici, pozivam vas da razmislite o tome kakav ste uzor našim studentima kao istraživači. Omogućite ovim mladim ljudima, sada našim studentima, pristup vašoj stručnosti i ponudite im inspirativne diskusije. Vi ste njihova najbolja šansa da se inspirišu istraživanjem, kako bi oni svoju budućnost povezali sa tim istraživanjima. Možda će neki od ovih divnih mladih ljudi kroz nekoliko godina započeti svoju istraživačku karijeru uz vas. Čuvajte ih drage, kolege profesori!


Rektor je naglasio da svi – profesori, nastavno i istraživačko i ostalo osoblje i studenti – zajedno grade univerzitetsku zajednicu Apeirona. „Izgradimo je tako što cijenimo jedni druge, slušamo i učimo jedni od drugih, dajući prostor našim i tuđim idejama, čineći ga sigurnim za svakog od njegovih članova vlastitim djelovanjem“.


Kolege, brucoše pozdravila je i Aleksandra Roljić, predsjedik Studentskog parlamenta Univerziteta „Apeiron“.

„Iz prve ruke vam kažem da ćete ovdje imati uslove za studije dostojne studenta, studije na svejtskom nivou. Moja najbolja odluka bila je odabrati naš, a sad i vaš „Apeiron“. Ovdje ste, imate šansu – na vama je da li ćete ju iskoristiti.Kompletan govor rektora:

PREUZIMTE DOKUMENTBanja Luka, 2. oktobar 2023. godine

Služba za odnose sa javnošću


Related Blogs