DIREKTOR BANJALUČKE BERZE DOMAĆIN STUDENTIMA “APEIRONA”

banjalučka berza

Direktor Banjalučke berze domaćin studentima “Apeirona”Studenti Fakulteta poslovne ekonomije i pravnih nauka u okviru aktivnosti na predmetima Hartije od vrijednosti i Bankarsko pravo i hartije od vrijednosti, u organizaciji prof. dr Zorice Drljača 25. novembra posjetili su Banjalučku berzu. Ovom prilikom upoznali su sa operativnim radom berze kao organizatorom tržišta hartija od vrijednosti u Republici Srpskoj.


Domaćin studentima bio je direktor Banjalučke berze gosp. Milan Božić sa saradnicima, koji je upoznao studente o značaju berze, razvijenosti tržišta kapitala Republike Srpske, radom berze, trgovinom hartijama od vrijednosti na Banjalučkoj berzi, posebno trgovinom akcijama Telekoma Republike Srpske, obveznicama i trezorskim zapisima Republika Srpske. Direktor je upoznao studente o prednostima i značaju berzanske trgovine, naročito u budućnosti, naglašavajući da se pravila berzanskog poslovanja primjenjuju na isti način na svim berzama i da, ukoliko se studenti odluče za ovu vrstu djelatnosti, na isti način mogu da se usavršavaju i u Banjoj Luci i u bilo kojoj drugoj državi.


Prof. dr Zorica Drljača izrazila je veliku zahvalnost direktoru Božiću i svim zaposlenima na Banjalučkoj berzi, ističući da je posjeta od izuzetno velike koristi za studente i da će, pored redovnih predavanja iz ove oblasti, studentima dati mnogo šira znanja o berzi kao bitnom elementu infrastrukture tržišta kapitala u Republici Srpskoj.Banja Luka, 26. novembar 2022. godine

Služba za odnose sa javnošću

Related Blogs