EKSPERTI VELIKE BRITANIJE, ITALIJE I ZEMALJA OKRUŽENJA UČESNICI KONFERENCIJE UNIVERZITETA “APEIRON”

EDASOL NAJAVA DECEMBAR

Eksperti Velike Britanije, Italije i zemalja okruženja učesnici konferencije Univerziteta “Apeiron”U petak međunarodni naučni skup “EDASOL 2022”


Međunarodna naučna konferencija o ekonomskom razvoju i životnom standardu “EDASOL 2022” u organizaciji Panevropskog univerziteta, dvanaestu godinu za redom održaće se 16. decembra u 10 časova.


  • Primarni cilj ove konferencije je okupljanje međunarodnih stručnjaka iz akademske zajednice, naučno-istraživačkih ustanova i privrede koji su relevantni za šire područje ekonomije i razvoja u kontekstu trenutne ekonomske situacije sa naglaskom na zemlje Zapadnog Balkana. Konferencija će takođe pružiti platformu za razmjenu znanja, ideja i rezultata između nauke i privrede, naglasio je prof. dr Sanel Jakupović, predsjednik organizacionog odbora Konferencije. Dodao je da će svi prezentovani radovi biti proslijeđeni uređivačkim odborima na recenziju i oni koji zadovolje kriterijum biće publikovani u naučnom časopisu “EMC REVIEW” koji je indeksiran u bazi podataka ESCI (WoS).

Uvodni referat na temu “Ocjena digitalne zrelosti malih i srednjih preduzeća u Sloveniji” izložiće prof. dr Mirjana Kljajić Borštnar, redovni profesor na predmetu Informacioni sistemi na Fakultetu organizacionih nauka Univerziteta u Mariboru. Prof. Mirjana je istraživanje fokusirala na sisteme za podršku odlučivanju, rudarenje podataka, organizaciono učenje i digitalizaciju.


Drugi uvodničar konferencije “EDASOL 2022” je prof. dr Radičić Dragana, vanredni profesor na Lincoln International Business School, University of Lincoln i održaće predavanja na temu “Innovation, digitalisation and reindustralisation – opportunities for the Balkan countries”.


Dr Marko Ćirović, docent na Fakultetu organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu na Katedri za menadžment, tehnologiju, inovacije i održivi razvoj govoriće o prispitivanju ekoloških komunikacija i održivom ponašanju potrošača – “Neuro CSR”.


Radove će izlagati domaći i naučni stručnjaci iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Crne Gore, Makedonije.


Organizator je Fakultet poslovne ekonomije Panevropskog univerziteta.


Meeting ID za prisustvo konferenciji nalazi se na http://www.edasol-au.com/


12. decembar 2022. godine

Služba za odnose sa javnošću

Related Blogs