IZ NJEMAČKE APEIRONU NA POKLON MEDICINSKA OPREMA

posjeta njemacke 3

Rezultat četvorogodišnje uspješne saradnje

Vlasnik i menadžer zdravstvene ustanove Seniorenhof Schulze Eggerodde, Berthold Schulze i Peter Boeding tokom posjete „Apeironu“, 12. i 13. oktobra darovali su medicinsku opremu Fakultetu zdravstvenih nauka i Medicinskoj školi Srednjoškolskog centra „Gemit-Apeiron“.

Univerzitet i SŠC „Gemit-Apeiron“, prije četiri godine potpisali su sporazum sa ovom njemačkom zdravstvenom ustanovom, koji obuhvata odlazak studenata i učenika na plaćenu praksu u Seniorenhof Schulze.

Tokom proteklog perioda u našoj ustanovi u programu plaćene prakse učestvovalo je više od tri stotine studenata i učenika Panevropskog univerziteta i SŠC„GemitApeiron“. Nastavljamo saradnju i u vidu specijalističkog obrazovanja nakon kojeg će studenti i učenici dobiti mogućnost zaposlenja i daljeg napredovanja u karijeri u oblasti njege i sestrinstva, rekao je Berthold Schulze Eggenrodde, vlasnik ove zdravstvene ustanove iz okoline njemačkog grada Münstera. Dodao je, da donacija obuhvata krevet sa liftom i dušekom u vrijednosti od 5000 evra, kolica za nepokretne osobe te mnogo sitnije medicinske opreme koja će učenicima i studentima biti od velike pomoći u pripremama za profesionalnu karijeru.

Rektor Panevropskog univerziteta, akademik prof. dr Esad Jakupović, uručio je zahvalnicu ustanovi Seniorenhof Schulze Eggenrodde и Bertholdu Schulze za nesebičnu podršku i aktivnu saradnju u omogućavanju studentske prakse kao i za donaciju neophodne medicinske opreme, kao podsticaj za napredovanje studenata i učenika i veliku podršku akademskom osoblju u obrazovanju stručnih kadrova.

Ustanova Seniorenhof Schulze Eggerodde sporazum je potpisala i sa agencijom Alumna, koja posreduje pri zapošljavanju i preporučuje medicinski kadar iz Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. Alumna je i ovu posjetu iskoristila i učenicima, studentima ali i drugim građanima koji su zainteresovani za odlazak na praksu ili posao omogućila razgovor sa delegacijom iz Njemačke.

Blog Attachment