NAŠ ALEKSANDAR KONDICIONI TRENER FUDBALERIMA U EMIRATIMA

Aleksandar Galic featured

Fakultet sportskih nauka

Aleksandar Galić, kondicioni trener I lige Fudbalskog kluba „Emirates“ u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (Ras Al Khaimah) sredinom jula na Fakultetu sportskih nauka stekao je zvanje diplomiranog profesora fizičkog vaspitanja.

” Na putu od igrača, preko kondicionog trenera, pa do profesora sport je dominirao mojim životom. Kad radite sa ljudima i od igrača morate izvući najviše što fizički može pružiti, a u fokusu je njihovo zdravlje, morate dati adekvatan odgovor. Upravo ta akademska kruna, dala mi je jedan drugačiji, iscrpniji pogled na ono što se u sportu traži i šta se od sporta očekuje. Kompetencije kroz četiri godine vrhunskih akademskih studija usavršile su me i osposobile da se u nekoj budućnosti mogu posvetiti sportu i sa različitim društvenim grupama, a naročito osobama sa posebnim potrebama. To stvara osjećaj da sam prevazišao sebe u jednom svjetlu, ustvari otvorio i druge puteve za nadogradnju lične profesionalne karijere” – ističe Aleksandar.

Aleksandar i legendarni Maradona

Na fizičkoj pripremi fudbalera Emirates-a radi već pet godina. Kondicioni trener ranije je bio i u OFK Beograd, ali i FK Radnički – Kragujevac.
Kao mladi napadač igrao je za Partizan i za banjalučki Borac.

“Kroz studije sam imao velika očekivanja od nastavnog kadra, i sportski rečeno, od znanja u „finalu“, te od toga koliko će mi ono dalje biti od koristi i potrebe. Vrlo je vjerovatno da svoj akademski put nastavljam na master studiju studijskog programa Sport u ciljanim grupama na Fakultetu sportskih nauka Panevropskog univerziteta”, završava Aleksandar.

Aleksandar (desno) sa svojm mentorom, profesorom Osmom Bajrićem

13. jul 2017. godine – Služba za odnose sa javnošću

Blog Attachment