NA “APEIRONU” 15 LIDERSKIH KOMPANIJA STUDENTIMA PONUDILO ZAPOSLENJE, PRAKSE I STIPENDIJE

DSC_0270

Na “Apeironu” 15 liderskih kompanija studentima ponudilo zaposlenje, prakse i stipendije


  • Sa Fakulteta pravnih nauka potreban mi je advokatski pripravnik uz sigurno najveću pripravničku platu, rekao je advokat Dragan Stanišić na Danima karijere koje su 7. i 8. aprila organizovali Centar za vođenje karijere Univerziteta “Apeiron”.

Uz advokatsku kancelariju još 15 vodećih kompanija u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini studentima je ponudilo posao, prakse, stipendije i razne edukacije: Lanaco, JS Guru, Procredit banka, EuroExpress brza pošta, Integral grupa, Journey BP, Ministry of Programming (Sarajevo), Teleklik, Symphony (Sarajevo), ZenDev (Mostar), Mania i Moja Digitalna Akademija.


  • U prethodnom periodu pojedini studenti “Apeirona” nakon obavljene stručne prakse u Telekliku postali su dio našeg tima. Danas vas ponovo pozivamo na praksu putem koje možete steći važna znanja za dalja usavršavanja, a imate i mogućnost da postanete dio radnog kolektiva Teleklika, rekao je rukovodilac tima za marketing i prodaju Branimir Tamindžija.

Studentske organizacije i agencije, Aiesecc i Expirience predstavile su mogućnost prakse u inostranstvu, WORK AND TRAVEL programe te mogućnost nastavka studija u USA ili u Kanadi.

  • Prema broju u kojem ste danas ovdje, jasno je šta vam je cilj. Drago mi je da su vam važne prakse i da ulažete u sebe. Kod nas ćete raditi na najboljim tehnologijama, a za svaku praksu imamo snimljen dizajn koji je uradila grupa profesionalaca. Projekat studenata sa prakse može da vidi svjetlo dana i dobije svoju komercijalnu upotrebu, rekao je Momčilo Amović, nekad praktikant, a danas zaposlenik Lanaka, dugogodišnjeg partnera “Apeirona”. Dodao je da Lanaco u avgustu organizuje ljetnu praksu koja će obuhvatiti 150 časova te da najbolji praktikanti koji se potrude i dokažu da su dorasli zadacima mogu postati stipendisti. U ovoj kompaniji za sve praktikante obezbijeđeni su smještaj, hrana i timbilding.

Poruka Amera Klopića, predstavnika sarajevske kompanije Ministry of Programming glasi ovako:

  • Znam da ovdje ima puno sjajnih umova. Ukoliko imate ideju za start-up, čekamo vas.

ZenDev, Simphony, EuroExpress, Integral i Procredit banka grupa su nakon prezentacija obavili pojedinačne razgovore sa zainteresovanim studentima u cilju konkretne ponude za zaposlenje.


Dani karijere nastavljeni su i 8. aprila, kada su Mistral, Planetsoft, Nenasal, X-Express i Mania studentima govorili o programimama zaposlenja, prakse i stipendiranja.


Iz centra za vođenje karijere poručili su da žele svojim studentima pružiti sve šanse da nađu zaposlenje, stipendije tokom studija, najbolju praksu i edukacije koje im u bilo kojem pogledu mogu pomoći.


Dani karijere namijenjeni su za sve studente Panevropskog univerziteta, kao i za dipomce koji su studije završili i u potrazi su za poslom ili nekim daljim edukacijama.


7.april 2022 godine

Služba za odnose sa javnošću