NA PRVOM SAJMU INOVATORA I INVESTITORA ISTAKNUT PROJEKAT STUDENATA “APEIRONA”

viber_image_2023-12-04_15-07-25-318


Na prvom sajmu inovatora i investitora istaknut projekat studenata „Apeirona“
Sajam inovatora i investitora, koji je prvi put organizovan u našem gradu, u Domu omladine 1. decembra, okupio je preko 60 inovatora i oko 70 investitora, a sa svojim projektom RC platforma kontrolisana pomoću PlayStation 4 kontrolera učestvovali su i studenti Panevropskog univerziteta „Apeiron“. Cilj naših studenata je da ovim naučnoistraživačkim radom pokušaju poboljšati prvenstveno život djece s poteškoćama u razvoju.


Posebne pohvale za tim studenata Fakulteta informacionih tehnologija Univerziteta „Apeiron“, stigle su i od gradonačelnika Banje Luke, Draška Stanivukovića, koji je prisustvovao otvaranju sajma.


Gradonačelnik je pohvalio ideju studenata i naglasio da mu je drago da mladi ljudi rade na projektima koji imaju veliki potencijal da olakšaju i unaprijede kvalitet života djece sa poteškoćama u razvoju i da već sada razmišlja o budućnosti mališana, kada je u pitanju briga o njima u slučaju gubitka roditelja, odnosno staratelja.


Daniel Menićanin, lider „Apeironovog“ inovatorskog tima, pohvalio je sajam i međusobno povezivanje inovatora i investitora.


„Posebna čast je učestvovati na ovakvom događaju, a kruna svega je zapravo trenutak kada smo u toku panela pozvani da svoju inovaciju predstavimo na glavnoj bini, jer se investitorima zaista svidjela ideja i naš način razmišljanja o boljem sutra djece sa poteškoćama u razvoju“, zaključio je Daniel.


Sa Danielom u timu su učestvovali i studenti Jelena Radanović, Nikola Račić i Zoran Glamočak, a njihov projekat – RC platforma kontrolisana pomoću PlayStation 4 kontrolera, prije samo mjesec dana u Sarajevu je nagrađen specijalnom nagradom za najbolje ocijenjen studentski rad na Sarajevo Innovations Festival-u.


Sajam u Banjoj Luci dao je priliku inovatorima da predstave svoja dostignuća i da se povežu sa potencijalnim partnerima, klijentima i investitorima.


Ovaj događaj organizovala je Gradska razvojna agencija u saradnji sa Udruženjem inovatora grada Banja Luka, uz podršku Grada Banja Luka. Otvaranju su prisustvovali i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, Nenad Stevandić i direktor Gradske razvojne agencije Neven Stanić.
4. decembar 2023. godine

Služba za odnose sa javnošću


Related Blogs