OBUČENI PRVI SERTIFIKOVANI PILOTI DRONA ZAHVALJUJUĆI EDUKACIJI I NOVOM PROJEKTU “APEIRONA”

DSC_0993


OBUČENI PRVI SERTIFIKOVANI PILOTI DRONA ZAHVALJUJUĆI EDUKACIJI I NOVOM PROJEKTU “APEIRONA”
U subotu, 20. maja završena je edukacija za sertifikovanog operatora/pilota drona u Banjoj Luci, koju je organizovao Odsjek za istraživanja u saobraćajnom inženjerstvu i ostalim tehničkim naukama Naučnoistraživačkog instituta Panevropskog univerziteta „Apeiron“.


Danas će ista edukacija za nove polaznike biti održana u Istočnom Sarajevu i trajaće do 28. maja.


Teorijsko i praktično osposobljavanje letenja dronom obuhvata 20 sati nastave, traje tri dana i u potpunosti je u skladu sa važećim propisima u Bosni i Hercegovini i standardima Evropske Unije u oblasti letenja dronom.


Edukacija je otvorena za sve građane starije od 16 godina te za pravna lica i preduzetnike koji žele svojim zaposlenima da obezbijede obuku.


„Ovo je novi projekat, prvi te vrste Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini i doprinos je Univerziteta „Apeiron“ legalizaciji i bezbjednosti letenja drona. Na našim prostorima registrovano je oko 300 dronova, što je prema procjeni 10% ukupnog broja letjelica u korištenju bez bilo kakve organizovane edukacije od strane obrazovnih institucija, a to ovakvim aktivnostima poput naše daje sve veći društveni značaj. Univerzitet za obuku posjeduje dronove novije generacije DJI mini DRON, a nastavu izvode međunarodni instruktori za upravljanje dronom,“ naglasio je prof. dr Danislav Drašković, projekt menadžer programa i dekan Saobraćajnog fakulteta Univeziteta „Apeiron“.


Studentima Univerziteta „Apeiron“ i učenicima Srednjoškolskog centra „Gemit-Apeiron“ je, na cijenu od 250 KM obezbijeđen popust od 20%.
26. maj 2023. godine

Služba za odnose sa javnošću


Related Blogs