POČELA IMPLEMENTACIJA PROJEKTA SMEQA
UNIVERZITET “APEIRON” JEDAN OD 19 PARTNERA

Tuzla projekat


POČELA IMPLEMENTACIJA PROJEKTA SMEQA


Univerzitet “Apeiron” jedan od 19 partnera

Implementacija projekta SMEQA – Strengthening Capacities and Mechanisms for Enhancement of Quality Assurance System in Higher Education in Bosnia and Herzegovina zvanično je počela 27. februara. Prvi sastanak učesnika projekta održan je u hotelu Zenica, a domaćin je bio Univerzitet u Zenici.


Rektor Panevropskog univerziteta prof. dr Sanel Jakupović učestvovao je na događaju, s obzirom na to da je “Apeiron” jedan od 19 partnera obuhvaćenih projektom. O ozbiljnosti projekta najbolje govore učesnici. Pored navedena dva univerziteta to su:


Univerzitet u Banjoj Luci, Univerzitet u Sarajevu, Sveučilište Hercegovina, Sveučilište/Univerzitet “Vitez”, Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske, Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade kantona Sarajevo, Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona, Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona, Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta, Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH, Agencija za visoko obrazovanje RS, Centar za informisanje i priznavanje dokumenata iz područja visokog obrazovanja Mostar, Agencija za znanost i visoko obrazovanje Hrvatske, Nacionalna agencija Republike Slovenije za kvalitet u visokom obrazovanju, Univerzitet u Ljubljani i Sveučilište u Splitu.


Više informacija saznajte na:

https://unze.ba/pocela-implementacija-projekta-smeqa-u-toku-prvi-sastanak-ucesnika-projekta/
27. februar 2024. godine

Služba za odnose sa javnošću


Related Blogs