PROFESORI APEIRONA ODRŽALI NASTAVU STUDENTIMA U MOSKVI KROZ SISTEM UČENJA NA DALJINU

LMS rusija

Naši IT inženjeri dobili posebne zahvalnice ruskog rektora za besprjekoran rad na informacionom sistemu tokom predavanja.

Profesori Panevropskog univerziteta Larisa Covic, Branimir Covic, Milena Aleksic i Anna Matockina odrzali su ciklus predavanja iz knjizevnosti i lingvistike studentima    Moskovskog državnog regionalnog univerziteta tokom prošle školske godine.  

Ovaj oblik razmjene profesora  odvija se u okviru  sporazuma o međunarodnoj saradnji dva Univerziteta. Rektor pomenutog Univerziteta u Moskvi uručio je posebne zhvalnice IT inženjerima našeg Univerziteta, Momčilu Đukiću i Milošu Pašiću, koji su omogućili studentima u Rusiji da neometano slušaju nastavu iz Republike Srpske, putem sistema učenja na daljinu Panevropskog univerziteta. Zahvalnice su dobili i profesori koji su izvodili nastavu. 

U akademskoj 2018/19. godini nastavlja se sličan ciklus predavanja sa unaprijed najavljenim temama. Ciklus je poceo predavanjem profesora Branimira Čovića, 27. novembra kroz temu Kompozicija romana Ana Karenjina L.N. Tolstoja. Raspored predavanja za sudente Moskovskog državnog regionalnog   univerziteta objavljen je na web sajtu Fakulteta filoloških nauka Univereziteta “Apeiron”.

Služba za odnose sa javnošću