PROJEKAT ZA INTELEKTUALNO SLOBODNE I STUDENTE ŠIRIH AKADEMSKIH ASPIRACIJA

Projekat za intelektualno slobodne i studente širih akademskih aspiracija


Otvorena predavanja iz filozofije, nauke i umjetnosti.Svakog četvrtka od 18 časova u prostorijama Univerziteta „Apeiron“ zainteresovani studenti, kako Panevropskog tako i drugih univerziteta, mogu da prisustvuju otvorenim predavanjima i radionicama docenta Igora Ševe, koja obuhvataju oblasti filozofije, nauke i umjetnosti.


U proteklih osam mjeseci, koliko tvorac ovog projekta – doc. dr Igor Ševo radi sa svojim, kako kaže, studentima širih akademskih aspiracija, obrađene su vrlo specifične teme poput mašinskog učenja – klasifikacija i regresija, statističko i nadgledano učenje,neuronske mreže… Učilo se o muzici i osnovnim elementima muzičke teorije, pa su npr. radili na muzičkoj, kinematografskoj i filozofskoj obradi filmske trilogije The Matrix, istraživanju metodološke sličnosti u prozi, poeziji i muzičkoj kompoziciji. Govoreno je o književnosti sa brojnim temama, od Desankine „Strepnje“ do „Pesme ženi“ Jovana Dučića i Vilijama Šekspira – „Sonnet 116“.


    Predavanja su usmjerena na one koji žele usavršavanje, a ne žele ograničenja, za uspješno praćenje nije neophodno specifično predzanje, ali se podrazumijeva određen stepen posvećenosti.
  • Predavanjima i radionicama odgovorio je 21 student, ali se broj prisutnih razlikovao u zavisnosti od najavljene tematike, u smislu da su pojedine teme okupljale više zainteresovanih, iz njima bližih oblasti, dok se pojedinim odazivao manji broj. Obrađivali smo zaista široke i fundamentalno različite oblasti, te je razumljiv i različit odziv, kazao je Ševo kome je osnovni cilj da pomogne studentima prilikom usavršavanja u višestrukim smjerovima s namjerom proširivanja ličnosti baš u onom univerzalnom smjeru.

U narednom periodu namjera predavača je da održi tematska predavanja na kojima će se uz mogućnost sticanja novih znanja iz različitih oblasti studentima širokih interesovanja dati prilika da stupe u kontakt i ostvare diskusiju kakvu drugačije, možda, ne bi imali priliku da vode.


Više Informacija u vezi sa predavačem i pokretačem projekta: https://www.igorsevo.com/14. novembar 2022. godine

Služba za odnose sa javnošću


Related Blogs