REKTOR I SARADNICE IZ SLOVENIJE STIGLI SA NAJAVAMA ZA NOVE PROJEKTE

1

Rektor i saradnice iz Slovenije stigli sa najavama za nove projekteDelegacija “Apeirona” boravila na Visokoj poslovnoj školi u Ljubljani


Rektor Univerziteta “Apeiron”, prof. dr Sanel Jakupović, pomoćnik direktora za pravne poslove Elvedina Tatarević i stručni saradnik za osiguranje kvaliteta dr Živana Kljajić, u okviru Staff week Erasmus + programa od 28. novembra do 2. decembra boravili su na Visokoj poslovnoj skoli u Ljubljani (Ljubljana Business School).

Poslednjeg dana novembra učestvovali su na radionici iz oblasti menadžmenta u visokom obrazovanju, koju je održala dr Alenka Bracek Lalic, Programm direktor of Ljubljana Business School. Analizirao se položaj visokoškolskih ustanova u izazovima globalizacije i potreba poslodavaca te mogućnosti unapređenja curiculuma i njegovog prilagođavanja potrebama tržista rada.


Gregor Rebernik iz Nacionalne agencije Republike Slovenije za osiguranje kvaliteta u visokom obrazovanju sljedeći dan održao je radionicu “Izazovi hibridnog učenja u visokom obrazovanju”, na kojoj su naša delegacija te ostali učesnici razmatrali i diskutovali o izazovima agencije i visokoobrazovnih ustanova u osiguranju kvaliteta nastave i rada sa studentima u primjeni hibridnog modela.

Prisutnima su se obratile i dekan Visoke poslovne škole Ljubljana prof. dr Lidija Weiss, koja je predsjednica EUMMAS Women's Forum te prodekan za kvalitet i međunarodnu saradnju prof. dr Katarina Aškerc Zadravec.

“Jako puno učesnika – predstavnika visokoškolskih ustanova iz drugih zemalja, npr. Gruzije, Slovenije nakon našeg nastupa i prezentacije dostignuća, misije i planova razvoja Panevropskog univerziteta, pokazalo je veliko interesovanje da sa Univerzitetom “Apeiron” u budućem periodu ostvare saradnju i uđu u nove projekte koji bi donijeli vrhunske benefite studentima, nastavnicima i generalno ustanovama”, naglasio je rektor Jakupović po dolasku iz Ljubljane.5. decembar 2022. godine

Služba za odnose sa javnošću


Related Blogs