REKTOR PROMOVISAO DOKTORE NAUKA I PROFESORE EMERITUSE

DSC_0952


REKTOR PROMOVISAO DOKTORE NAUKA I PROFESORE EMERITUSE
Rektor Panevropskog univerziteta “Apeiron” prof. dr Sanel Jakupović 9. juna promoviso je 7 doktora nauka koji su doktorsku diplomu stekli u poslednje dvije godine i profesore emerituse – akademika Zorana Ž. Avramovića i Larisu Čović.


Promovisani su doktori informacionih, ekonomskih i pravnih nauka dok je zvanje profesor emeritus dodijeljeno za najviša dostignuća u nauci i nastavi, obrazovanju nastavno-naučnog podmlatka te za izuzetan doprinos razvoju, napretku i međunarodnoj afirmaciji Fakulteta informacionih i filoloških nauka.


“Veliko povjerenje Univerzitetu “Apeiron” ukazali su doktori nauka koje smo promovisali, a koji su željeli da baš ovdje i sa nama dostignu najviši nivo akademskog obrazovanja. Ova kruna danas zahtijevala je vrlo predan i posvećen rad, dosta vremena provedenog u ulozi istraživača, naučnika, tumača… Rasli su i razvijali se zajedno sa svojim mentorima, koji su i danas tu kao podrška. Naši profesori emeritusi – Zoran Ž. Avramović i Larisa Čović, ostavili su vrlo upečatljiv trag na generacijama koje su prošle put Panevropskog univerziteta i neizmjerljiv doprinos razvoju njihovih fakulteta i Univerziteta. Poštovani i uvaženi doktori nauka i profesori emertitusi – čestitam vam i zahvaljujem “, kazao je u svom obraćanju rektor Jakupović.


Ovom prilikom časopis za Informacione tehnologije i aplikacije nagradio je doktoranda dr Draganu Dudić za najbolji naučni rad u prošloj godini objavljen u ovom časopisu.
9. jun 2023. godine

Služba za odnose sa javnošću


Related Blogs