RUKOMETAŠICI “BORCA” OD “APEIRONA” BESPLATNA ŠKOLARINA

Borac


Rukometašici „Borca“ od „Apeirona“ besplatna školarina
Sara Majkić, rukometašica banjalučkog kluba „Borac“ dobila je stipendiju u vidu besplatne školarine za studije na Panevropskom univerzitetu, zahvaljujući ugovoru o sponzorstvu potpisanom između Između „Apeirona“ i Ženskog rukometnog kluba „Borac“ iz Banje Luke.


Sara igra za prvu ekipu u Premijer ligi i reprezentativac je Bosne i Hercegovine. Upisana je na Fakultet zdravstvenih nauka i uporedo sa svojom brilijantnom sportskom karijerom, odvažila se i na korake u akademskoj.


„Neprocjenjiva je mogućnost koju su mi pružili – da uz sport koji volim steknem znanje i nešto što dolazi poslije rukometa, a to je životni poziv. Hvala mom direktoru Darku Saviću koji se bezrezervno zalaže za sve nas i veliko hvala rukovodstvu „Apeirona“ koje je prepoznalo naš klub kao nosioca razvoja ženskog sporta i pružilo nam podršku“, rekla je Sara Majkić.


Darko Savić, direktor ŽRK „Borac“ naglasio je da je od izuzetne važnosti da igračice nakon srednje škole nastave obrazovanje i da je „Apeiron“ kao visokoškolska ustanova koja ima lepezu studijskih programa najbolji izbor za sticanje znanja i fakultetske diplome.


„Nije mi u fokusu samo to da djevojke briljiraju na parketu s loptom. Mi smo porodica i bitan mi je svaki njihov napredak, a naročito da se školuju i dalje. U timu ima igračica koje su zaintersovane da sportsku karijeru grade van okvira RS i BiH te spoj sa „Apeironom“ zaista može biti od velike važnosti jer iz iskustva znamo da će im diplomu priznati i u zemljama u kojima nastave igrati profesionalno rukomet“, dodaje Savić.


Panevropski univerzitet će, prema ugovorom definisanom iznosu, stipendirati i ostale igračice koje se opredijele za studije na jednom od sedam fakulteta.
Banja Luka, 23. novembar 2023. godine

Služba za odnose sa javnošću


Related Blogs