SLOVENAČKI GIGANT ŽELI NAŠE STUDENTE I UČENIKE NA PLAĆENOJ PRAKSI

DSC_0619


SLOVENAČKI GIGANT ŽELI NAŠE STUDENTE I UČENIKE NA PLAĆENOJ PRAKSI
Rektor Panevropskog univerziteta, prof. dr Sanel Jakupović juče je ugostio direktora slovenačke kompanije “Kolektor” za Bosnu Hercegovinu Predraga Zorića i njegove saradnike te predstavnike Staračkog doma Idrija – Slovenija, koji je u vlasništvu “Kolektora”.


Akcenat susreta stavljen je na mogućnost organizovanja plaćene prakse u Staračkom domu za naše studente Fakulteta zdravstvenih nauka i za učenike srednje Medicinske škole Srednjoškolskog centra “Gemit-Apeiron”. Njihovi predstavnici će već u oktobru, početkom nove akademske 2023/24. godine predstaviti programe prakse u Sloveniji studentima i učenicima.


Razmatrane su i ostale mogućnosti saradnje, kao što su stručne prakse za studente svih fakulteta Univerziteta “Apeiron” i saradnja na raznim projektima izgradnje kapaciteta s obzirom na to da “Kolektor” ima više od 30 kompanija u 14 zemalja.


U svom gotovo 60-godišnjem iskustvu postali su globalni dobavljači sistema za automobilsku industriju, a kasnije dodali programe i izvan nje te se proširili na druge kontinente. Najavljena je i posjeta predstavnika Panevropskog univerziteta “Kolektoru” u skorijem narednom periodu u kojoj će se potpisivanjem sporazuma saradnja konkretizovati.
7. jun 2023. godine

Služba za odnose sa javnošću


Related Blogs