STUDENTI “APEIRONA” NA PREDAVANJU PROFESORICE UNIVERZITETA IZ POLJSKE

1 (4)


STUDENTI “APEIRONA” NA PREDAVANJU PROFESORICE UNIVERZITETA IZ POLJSKE
Profesorica poljskog Univerziteta “Jan Kochanowski”, Agnieszka Kasińska-Metryka danas je, u okviru predmeta Filozofija života, održala predavanje za studente Univerziteta “Apeiron”.


Profesorica Kasiński-Metryka naš je gost zahvaljujući Erasmus+ programu, putem kojeg su “Apeiron” i “Jan Kochanowski” potpisali sporazum o saradnji.


Sporazum obuhvata razmjenu studenata, akademskog i neakademskog osoblja i trenutna posjeta je samo nastavak saradnje, s obzirom na to da su se još u junu ove godine profesori istog univerziteta iz Poljske na predavanjima družili sa studentima “Apeirona” i učestvovali na našoj međunarodnoj konferenciji EDASOL 2023.


Prof. Agnieszka Kasińska-Metryka je politikolog, profesor društvenih nauka, redovni profesor na Univerzitetu “Jan Kochanowski” u Kielceu, a 2016 godine postala je direktorica Instituta za međunarodnu politiku i sigurnost Fakulteta za pravo, upravu i menadžment.


U ponedeljak, 2. oktobra, održala je sastanak sa profesoricama Mirjanom Landikom i Ninom Uremović, dekanom i prodekanom Fakulteta poslovne ekonomije, kao i sa predstavnicima kancelarije za međunarodnu saradnju. Razgovaralo se o zajedničkim projektima dva univerziteta.


5. oktobar 2023. godine

Služba za odnose sa javnošću


Related Blogs